Хаiт Маргарита

Як обрати пензлі і не розчаруватися

Як обрати пензлі і не розчаруватися

Тренд на натуральність та різноманітність кремових текстур в косметиці дозволяє зробити мейкап пальчиками, за 5 хвилин і на бігу.💃

Але, якщо твоя косметичка вміщує продукти різних текстур, або якщо ти любиш працювати пензлями, або якщо ти не можеш обрати собі свій особистий набір, бо не знаєш які вибирати - читай цей допис!🤓

Дівчата, для того, щоб твій особистий набір пензлів був ідеальним, треба дотримуватись таких правил:

📌Не купуйте наборами - є великий шанс, що використовувати ви будете максимум 3, а інші будуть покриватися пилом. Зазвичай, в набори виробник вкладає пензлі, які не дуже користуються попитом, а продавати треба😉

📌 Поставтеся до покупки пензлів як до інвестиції. Тут працює правило "скупий платить двічі", тому не поповнюйте погану статистику, будьте балекоглядними, бо хороші пензлі будуть служити вам вірою і правдою багато років.

А ще, відкрию вам секрет зі свого досвіду : часто бувало таке, що дівчата починали ліпше фарбуватися, бо замінили свої пензлі на правильні!🌝

Гарний пензель здатен виконати більшу частину роботи за вас, тому, якщо у вас не виходить якась розтушовка, подумайте - чи не треба вам просто змінити пензель😉

📌 Підбирайте пензлі під СВІЙ ОСОБИСТИЙ запит!

Розкладіть косметичку і уважно подивіться на те ДЕ , ЯКІ і СКІЛЬКИ текстур ви використовуєте на своєму обличчі.

Наприклад - для сухих та кремових рум'ян вам знадобляться два абсолютно різних пензля. Тому перед покупкою - робимо уважний розбір та розписаний особистий перелік (повірте мені, це зекономить вам купу грошей😉)

Тому, в цьому дописі не буде готової рекомендації " для всіх", бо такого набору просто не існує🤷‍♀️

Але я розпишу вам головні критерії, на які треба зпиратися, коли обираєте собі пензлі😻

🖌 Пензлі для тону - про це я дуже докладно розписала ось тут: https://club.makeup.com.ua/post/7707/

🖌 Пензель для пудри - зазвичай це пухнастий, великий пензель та він повинен бути найм'якішим зі всього набору, щоб не знімати всі попередні шари, які ви наносили до того. Ворс може бути синтетичним, бо зараз навчились робити його дуже якісним.

🖌 Пензель для контурінга - цей пункт можна поділити на 2 частини: кремовий контурінг та сухий.

Що стосується кремового контурінга - обирайте щільно набитий пензель з коротким, штучним ворсом, який зможе розтягнути кремову текстуру без плям.

При виборі пензля для сухого контурінга важливо те, щоб він був не малий і не дуже щільно збитий - тоді розтушовка вийде плавною та рівномірною. Підійде ворс кози, або штучний.

У підбірці приклади обох варіантів)

🖌 Пензель для бронзера - цей пензель повинен бути великим, вальяжним та м'яким! В моєму особистому кейсі - пензлі для бронзера - найбільші за розміром! Саме таким пензлем бронзер наноситься полутінню, напівпрозоро та дуже натурально! Бувають гарні варіанти поменше розміром, головне, щоб пензель не був щільно набитим і рухався слухняно і без особливого супротиву.

🖌 Пензель для рум'ян та хайлайтера - тут треба теж уважно дивитись на текстуру. Кремові рум'яна можна наносити таким же пензлем, який я прикріпляла у розділі про кремовий контурінг. Або наносити кремові рум'яна пальчиками.

Що стосується кремового хайлайтера - я прям рекомендую вам наносити його тільки пальчиками і нічим іншим!

Якщо мова йде про сухі текстури - пензель для рум'ян не повинен бути маленьким, інакше ризикуєте нанести рум'яна однією окресленою плямою. Підійде пензель середнього розміру та середньої щільності, м'який та вальяжний.

Якщо хочеться використовувати пензель 2 в 1 (і для рум'ян і для хайлайтера), обирайте форму краплі - з витягнутим кінчиком ворсу, або плоску біля основи та пухнасту на кінці.

🖌 Мінімальний набір пензлів для очей - їх повинно бути хоча б 2! Але маючи ці два, можна зробити який завгодно мейкап очей.

1 - плаский пензель для очей середнього розміру - обов'язковий до покупки! Ворс кози - універсальний! Таким пензликом ми набиваємо сухі тіні на рухоме повіко.

2 - пухнастий пензлик для розтушовки. Ворс білки - це прям супермега варіант, бо цей ворс найм'якіший і буде розтушовувати все за вас, але вони недешеві. Коза - теж гарний варіант, він жорсткіше, ніж білка, але вона гарно набирає тіні і гарно віддає, та добре впорається зі сабопігментованими тінями.

🖌 Допоміжні пензлі - в цю категорію я відношу:

📍пензель для брів - рекомендую двусторонній пензель: з одного боку щіточка для прочісування, з іншого - скошений щільний пензель зі штучного ворсу

📍 пензель для підводки - може бути різних форм та цінових категорій: від пензликів з художнього магазину до проф.лінійки. Форму обираєте собі самі, тут жорстких рекомендацій немає.

Є базові рекомендаціі :

- якщо обираєте скошений пензель, він має бути тонким як лезо, дуже щільно набитим та з не дуже довгим ворсом(бо довгим незручно керувати)

- якщо це класичний тонкий пензель - він має бути дуже щільно забитий біля основи, але кінчик повинен бути тонкий та рухатись вільно. Якщо пензлик вільно рухається від самої основи, цей пензель буде незручний, бо він некерований.

- ще можна подивитись на пензлики у вигляді "язичка" - вони чимось схожі на пензлі для помади, але ворс трохи коротший в довжину. Ще вони жорсткіше набиті біля основи та тонкі як лезо на кінчику. Стрілки такими пензликами малюються ребром та виходять дуже тонкими.

📍 пензлик для помади - для особистого використовування рекомендую пензлі- язичкі, які прикриваються кришечкою, щоб не бруднили косметичку.

Підводячи підсумок, можу сказати, що гарні пензлі - це прям дуже важливо! Бо правильно підібраними пензлями макіяж робиться швидче, все наноситься та розтушовується легше! А я, знаєте, дуже люблю коли все легко та без зайвих танців з бубнами.😂

Дівчатка, діліться вашими супер-знахідками серед пензлів і для чого ви їх використовуєте - це завжди дуже корисно для всіх учасників спільноти! ☝️☝️☝️

Та якщо залишилися питання до мене - теж пишіть, завжди рада спілкуванню!🥰