Хаiт Маргарита

Mass-market VS Prof VS Luxe

Mass-market VS Prof VS Luxe

Дуже багато суперечок та міфів вирує поряд з сьогоднішньою темою.🧐 А навіщо взагалі купувати щось із профу, він же ж тільки для візажистів? Чи справді краще купувати тільки люкс? Чи можна обійтися косметикою з мас маркету, а люкс - це тільки про розкручений бренд, гарне пакування та маркетинг? Чи справді такий вже поганий та небезпечний цей мас маркет?🤔🤔🤔

Далі буде моя особиста думка, яка заснована на моєму 10 річному досвіді професійного користування косметикою з дуже різних сегментів ринку.

Але спочатку давайте трохи розберемося в поняттях.

📌 Мас маркет - назва каже сама за себе - масовий ринок. Ця косметика найбільш доступна по ціні, випускається великими партіями, це косметика для дуже широкого кола споживачів.

Зазвичай, виробники не скупляться на рекламу та яскраве пакування(хай воно й не завжди високої якості). У складі цієї косметики переважно синтетичні речовини, консерванти,які забеспечують довге зберігання,а концентрація активних речовин в гомеопатичних дозах, бо максимальна глибина проникнення засобів для мас маркету на законодавчому рівні - не глибше рогового шару епідерміса.

Поціновувачі всесвітнього заговору та всього "еко", вважають, що косметика з мас маркету - шкідлива та може призвести до всіляких страшних захворювань, але це не так. Головна функція косметики - не нашкодити!Чим більший бренд тим жорсткіші вимоги до безпеки - адже цими засобами буде користуватися дуже велика кількість людей.

📌 Професійний сегмент - косметика для візажистів, або та, яка придумана та розроблена візажистами для візажистів. З того, що перше приходить на думку - це МАС, NYX, NARS або Kevyn Aucoin.

Ця косметика містить велику концентрацію пігменту та компоненти, що відповідають за зчеплення зі шкірою. Це необхідно для того, щоб кольори не з'їдалися при яскравому студійному освітленні, а ще така косметика розрахована на отримання швидкого результату при нанесенні.

Працювати з такою косметикою без проблем вміють спеціалісти, які цьому вчилися. Людям без кваліфікації може бути важко, але є продукти, які я рекомендую мати в кожній косметичці. Але про це трошки пізніше😉

📌 Люкс - елітний сегмент, особливий тим, що для виробництва люксової косметики використовується високоякісна сировина та в якості консервантів використовують дорогі інгрідієнти, більш дієві та довготривалі. Гарний дизайн тюбика, баночки чи наявність футляра – це візитна картка люкс - косметики. У ній буквально все говорить про розкіш та обраність.

Більшість люксових брендів належать провідним будинкам моди або компаніям із власними науковими інститутами та лабораторіями, що теж є великим бонусом.☝️

Так, коштує дорого, так, 1/3 ціни ви віддаєте за бренд та маркетинг, але, погодьтеся, як же ж приємно тримати в руках черговий витвір мистецтва, який, відповідно, потім зробить твоє обличчя витвором мистецтва.🥰🥰🥰

А тепер давайте по порядку - що та з якого сегменту краще купувати, щоб ваш макіяж виглядав гарно та був легким у виконанні, а ви не витарачали великі гроші на те, де можна зекономити.

📍 Бази під макіяж - люкс, іноді проф. Причина проста - якість інгрідієнтів!

📍 Тональний - люкс. (є кілька діамантів в мас-маркеті, але це, скоріше, виключення,ніж правило) Причина - широка лінійка кольорів і відтінок (чим масмаркет зовсім не може пишатися), якісні інгрідієнти та дуже красивий візуальний фініш.

📍 Консилери/коректори - проф та люкс. Причина - правильні відтінки та їх кількість в лінійці + круті текстури. Є пара-тройка виключень у мас-маркеті, але поки їх знайдеш, зламаєш ноги через щільні жовті замазки, або напівпрозорі консилери, які не працюють з проблемами.

📍 Пудри - люкс. Причина - якість інгрідієнтів, помолу та пресовки.

📍 Скульптори - проф. Найгарніші сіро-коричневі відтінки, які ідеально створюють тінь ви знайдете тільки там! Навіть люкс тут відпочиває...

📍 Хайлайтери - найгарніші, які я бачила в житті були з профу та люксу. Але можна знайти гарні і в мас-маркеті. Тут, як - то кажуть "вкусовщіна", хто який фініш полюбляє.

📍 Бронзери - проф та люкс. Причина - "правильність" відтінків. Але є пару гарних виключень в мас-маркеті.

📍 Рум'яна - найгарніші в профі та люксі, із-за правильної пігментації, здатності залишатися на обличчі протягом дня та красивого фінішу. Але якщо у вас безпроблемна нормальна шкіра, або схильна до сухості- можна піти пошукати в мас-маркеті і знайти гарні варіанти.

📍 Тіні кремові - проф, або масмаркет. Найркащі кремові тіні, з якими я працювала були створені візажистами, але й мас-маркет теж в останні роки підтягнувся - багато цікавого можна знайти. Якщо є зайва дєнюжка, то люкс чисто із-за краси відтінків.

📍 Тіні сухі - люкс. Причини: якість пресовки, відтінки, простота в роботі - тушуються і спонжиком,і пальцем, і яким хош пензликом. Проф - ні, бо новачку буде важко впортаись з високою пігментацією, але якщо ви - прокачаний юзер-майстер тушовки, тоді беріть проф)

📍 Туш - який завгодно сегмент))) реально - для мене немає різниці

📍 Засоби для брів - проф, мас-маркет. Найправильніші відтінки та текстури - в проф.сегменті, але зараз з'явився гарний вибір і в мас-маркеті. Що стосується маркерів для брів - тільки проф. В мас-маркеті вони зазвичай кольору таргана, або матінки-землі)))

Якщо є денюжка - можна подивитися люкс. Там є дуже гарні позиції.

📍 Олівці для губ - проф та мас маркет. Багато гарних тектсур зараз є і там і там. В проф йдемо за складними кольорами, вони їх вміють робити топово. Ще можна в деякий люкс зазирнути, але не обов'язково.

📍 Помади - проф та люкс. Причина - текстури та кольори. Хто маньяк губних помад мене зрозуміє))

📍 Блиски - будь-який сегмент. На ваш смак) Люксові - будуть трошечки довше триматися та мати доп.функцію у вигляді зволоження. Але це на "любітєля"

Обираючи цю тему для допису, я, звичайно, розуміла, що вона доволі провокативна і може зібрати безліч протилежних думок, але саме тому в мене і виникає більше цікавості і азарту про це писати😜

Чекаю на ваші думки у коментарях, згодні ви зі мною чи ні ?

Якщо ця тема виявиться для вас цікавою, я буду розкривати її більш глибоко😉

Дуже цікаво буде вас почитати!

❤️