Тетяна Супронюк

Догляд за губами: маски чи бальзами?

Догляд за губами: маски чи бальзами?

У кожного засобу є свої переваги та недоліки, то ж розберемось.

  • Маски для губ:

Маски для губ у формі патчів - це SOS-засіб. Від маски дійсно є ефект, але він не накопичувальний. Після використання губи зволожені, наповнені вологою, розгладжені. Цей ефект зберігається протягом декількох годин. Такі маски не дуже зручно використовувати - як мінімум потрібно просидіти хвилин 15 мовчки, поки маска у тебе на губах.

Маски для губ у формі бальзаму (типу масок від Laneige) мають накопичувальний ефект, якщо їх використовувати регулярно. Добре зволожують губи та мають доглядові властивості.

  • Бальзами для губ (я маю на увазі не всі засоби для губ, типу гігієнічних помад, а саме бальзами і стіки з хорошими доглядовими властивостями):

Бальзами з хорошими доглядовими властивостями добре зволожують губи, загоюють ранки та тріщинки. При регулярному застосуванні запобігають сухості губ. Їх можна використовувати як SOS-засіб та постійно, щоб доглядати за губами

Маски для губ я отримувала в подарунок, сама не купувала.

А от доглядові бальзами і стіки купую постійно.

Для себе винайшла лайфхак - кожного дня у вечірній рутині, разом з доглядом за обличчям, я наношу на губи засіб від Bioderma. А бальзам від Кармекс наношу періодична напротязі дня. Він має охолоджувальний ефект, мені таке подобається.

Засіб від Biodermа має ледь помітний приємний косметичний запах, не має кольору. Добре наноситься на губи і швидко вбирається. Має накопичувальний ефект. Ранки він не загоїть, але якщо регулярно наносити до виходу на вулицю, то допоможе їх уникнути. Для себе виявила ефект цього засобу - губи виглядають доглянутими, і ніякі матові помади їх не сушуть, а навпаки, наносяться дуже гарно і не підкреслюють сухіть, Бо сухості просто немає.

То ж, рекомендую наносити бальзам регулярно для запобігання сухості, а не тоді коли є проблема з губами, і потрібно її вирішити.