Гідрофільна олія Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil

Гідрофільна олія Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil
Гідрофільна олія Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil

Привіт моїм любим б'ютіголікам! Усі ми знаємо про таку штуку, яка має назву "двоетапне очищення". Скажу чесно: я досі не впевнена, що це дійсно необхідність, а не черговий маркетинговий трюк, але і сама вже звикла до використання гідрофільної олії та гелю. Тривалий час мене влаштовувала доволі бюджетна корейська гідрофілка Purito, але, скажімо так, із політичних мотивів я вирішила замінити її на британську Medik8, особливо після прочитання чудового посту Vikulyk (https://club.makeup.com.ua/post/5987/), тим більше, що бренд загалом непоганий (хоча деякі засоби мені не підійшли, деякі вважаю переоціненими, але я в питаннях skincare, як ота бабця на лавочці під під'їздом - усе мені не так, тому не зважайте). Отже, в рамках мого традиційного літнього косметичного зриву я придбала собі її - Lipid-Balance Cleansing Oil - і вже поспішаю поділитися з вами своїми враженнями (тим більше, що на них чекала Оксана Князєва 😉).

Традиційна для гідрофільних олій баночка з дозатором (зверху була запакована у картонну коробочку). На дозаторі є кліпса для блокування. Дозатор плавний і зручний, засіб не плюється і не підтікає. Із неприємного: об'єм не 200 і навіть не 150 мл, а всього 140. За таку ціну трохи прикро, але сподіваюся, що баночки мені вистачить на 3 місяці.

Теж традиційна. Жовтенька олійка, що з додаванням води емульгується і перетворюється на молочко. Але, на відміну від Purito, ароматизована ефірними оліями (мені аромат нагадує жовту гідрофілку від Manyo і гідрофільний бальзам Elemis, теж жовтий). Я парфумовані засоби не люблю, оскільки вони зазвичай подразнюють мені очі, одначе тут обійшлося. Для моїх чутливих очей ок, але чи норм для чутливої шкіри - тут питання. Хоча виробник на своєму сайті і пише, що засіб підходить для всіх типів шкіри, я не впевнена щодо чутливої.

Daniel Isaacs, один із розробників формул Medik8, розповідає нам, що ключовим компонентом в олії виступає насіння моринги, яке є природним очисником, що його використовували ще давні єгиптяни для очищення питної води. Товчені зернятка моринги, пише він, є коагулянтами, тобто притягують до себе часточки бруду, тож в олії вони забезпечують детокс ефект.
Що ж, подивимося, скільки там тієї моринги на ділі:
⚪Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil - сафлорова олія;
⚪Olea Europaea (Olive) Fruit Oil - оливкова олія;
⚪Sorbeth-30 Tetraoleate - емульгатор;
⚪C12-15 Alkyl Benzoate - емолент, знезаражувач;
⚪Ethyl Linoleate - розчинний в олії вітамін F, емолент;
⚪Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil - олія герані;
⚪Moringa Oleifera Seed Oil - олія зернят моринги (нарешті);
⚪Tocopherol - вітамін Е;
⚪Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil - ефірна олія апельсина;
⚪Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil - соняшникова олія;
⚪Beta-Carotene - бета-каротин, вітамін А (не ретинол, вагітним не панікувати);
⚪Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract - екстракт моркви;
⚪Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil - олія з насіння моркви;
⚪Ascorbyl Palmitate - вітамін С (найслабша форма);
⚪Limonene, Citronellol, Geraniol, Linalool, Citral - ароматизатори на основі ефірних олій, потенційні алергени і подразнювачі (для чутливої шкіри не бро).
Ну, загалом що можу сказати. Гідрофільну олію утворює власне олія плюс емульгатор (чула, що любителі миловаріння самі собі роблять ті гідрофільні олії, тож технологія абсолютно не складна). Тут є і те, і те, отже, має бути робоча гідрофілка. Її можна було би здешевити, якби виробник узяв за основу не сафлорову, а, наприклад, соняшникову олію, але тут, звісно, не той сегмент і не той споживач. Розрекламованої олії моринги, як бачимо, тут кіт наплакав. Щодо вітамінів, то, на мою суб'єктивну думку, їхнє використання у змивних засобах - це швидше просто маркетинговий хід, ніж турбота про нашу шкіру, адже ми все одно максимум через кілька хвилин спускаємо це все у каналізацію. Ну, й ефірні олії, що подразнюють шкіру - це теж абсолютно непотрібний додаток.

На оф. сайті так усе красииииииво написано, що просто не можу не поділитися 😆 Отже, що нам обіцяють: "Шкіра почувається м'якою, еластичною й ідеально збалансованою. Олія покращена технологією захисту від забруднення, тому залишає шкіру повністю очищеною від впливу довкілля". Традиційно гарні слова, за якими нічого не стоїть. Як я колись писала, всі обіцянки виробників сформульовані дуже закручено, так, щоб не було до чого придратися. Ну, гаразд, облишемо лінгвістичну експертизу і перейдемо до конкретики. Отже, як олія зарекомендувала себе на практиці. Я мейком не користуюся, тому тут мені важко щось коментувати, але кілька шарів щільного мінерального санскріну вона розчиняє прекрасно. Водою змивається теж легко. Шкіру не стягує. Чи краща вона за корейські гідрофілки? Ні. Але і не гірша. Я однозначно купуватиму ще, благо, А. порекомендувала мені хороший інтернет-магазин із класною програмою лояльності, тож братиму дешевше за рахунок бонусів.


Дякую всім за увагу до мого допису! Ну, що, от і пролетіла половина літа… 😭