Про чоловіче🙎♂️
Надихнулася дописами Zhukovka та Дарії Ковач😍
Всім привіт✌️
Ідея цього допису мені сподобалася давно, але я все ніяк не могла зібратися з думками, щоб написати про поличку свого чоловіка, тому що продуктів на ній досить багато, хоча спочатку мені здавалося, що там лише кілька флакончиків😂
Розділю текст за категоріями, щоб було зручніше дивитися👇
◼️ Волосся
У мого хлопця жирний тип волосся, що регулярно супроводжується лупою. Догляд для нього підбирає його барбер, враховуючи всі особливості шкіри та волосся. Іноді він підбирає досить круті продукти, якими я й сама користуюся із задоволенням😂
- Шампунь для волосся й тіла Dapper Dan - сама ідея того, що шампунь 2в1 мені не дуже близька, тим більше, що він глибоко-очищуючий і помітно сушить шкіру, та й запах у нього не самий приємний (якісь хімічні трави, які ще протягом 2-х годин виразно відчуваються на волоссі). Однак, шампунь просто чудово очищує, до скрипу і при цьому волосся залишається чистим протягом 2-3 днів, не тільки його, але і моє). Шампунь дає густу пінку, добре розподіляється і легко змивається, не залишаючи на волоссі відчуття липкості та склеєності, не обтяжує. Чоловік використовує цей шампунь 1-2 рази на тиждень, для глибокого очищення. Витрата продукту дуже економічна, такого флакону вистачило на 1,5 року регулярного використання, тому його ціна 100% виправдана.
- Шампунь для волосся та бороди Bullfrog - це шампунь для повсякденного використання. Він спрямований на класичне очищення, зволоження та відновлення волосся. Запах у нього теж не дуже приємний, мені пахне солоним огірком та свіжо-скошеною травою, навіть і не знаю чому у професійної чоловічої косметики для волосся такі дивні аромати). Однак, тут варто відзначити, що моєму чоловікові обидва запахи подобаються, він каже, що їх практично не відчуває🤷♀️. Йому подобається використовувати цей шампунь і подобається ефект, але я б з цим посперечалася). Звичайно, я спробувала цей шампунь і на собі, він досить погано піниться, ніби безсульфатний, а під час змивання на волоссі та руках відчувається липка олійність. Моє волосся цей шампунь обтяжує, склеює і воно виглядає максимально брудним, як візуально, так і на дотик. Якщо чесно, то і на хлопці я бачу, що ефект такий самий, що волосся після миття виглядає не свіжим, але йому подобається, що ж тут поробиш). Особисто я не радила б цей шампунь, по-перше у нього неадекватна ціна для такого об'єму і витрати, а по-друге - він дає не найкращий ефект.
- Шампунь проти лупи "Сульсена" - це класичний варіант проти лупи, яким ми користуємось удвох. Я - 1-2 рази на місяць, він 1-2 рази на тиждень, знову ж таки, тому що "Сульсена" сушить шкіру голови і саме волосся. Шампунь дає гарну пінку, має лікарський аромат, очищує до скрипу. Я думаю, що всі знають, що Сульсена - це дієвий та бюджетний продукт, який дійсно позбавляє лупи в найкоротші терміни).
Більше в його догляді за волоссям нічого немає, а укладання він робить – руками, без використання гребінця та фену).
Сушити волосся феном для нього – це чомусь тортури, але іноді йому доводиться це робити, перед виходом на вулицю, коли дуже холодно і з мокрим волоссям можна захворіти). Фен у нас один на двох від Babyliss.
◼️ Догляд за обличчям
Раніше його догляд полягав у воді та руці), як би я не намагалася йому нав'язати гель для вмивання - марно. Однак, все дуже круто змінилося, коли у нього з'явилися сильні висипи та жировики, які супроводжуються неймовірною жирністю шкіри.
Після візиту до дерматолога в його арсеналі з'явилося більше продуктів для догляду за шкірою, більшість із них - аптечні та їх не рекомендовано використовувати без консультації з лікарем. Тому, на фото вони є, але розповідати про них я нічого не можу, бо це супер-індивідуальна історія. Єдине, що можу сказати, що такий догляд йому підходить і потроху допомагає).
Для вмивання у нього є 3 продукти: дьогтьове мило, антибактеріальне мило та 1 раз на тиждень - гель-мікропілінг Effaclar від La Roche-Posay (детальніше тут: https://club.makeup.com.ua/post/13349/)
- Дьогтьове мило "Шик" - не найвдаліше мило з усіх, що я купувала раніше, воно дуже погано намилюється. Однак, зі своїми завданнями справляється добре – очищає до скрипу, матує та підсушує висипання. Запах у нього специфічний, як і в будь-якого іншого дьогтярного продукту. Саме "Шик" я не раджу, взяла 2 шт, про що шкодую, бо чоловік постійно на нього жаліється. На заміну цього мила раджу - мило "Дігтярне" Голден-Фарм, воно більш м'яке та ніжне, має приглушений аромат і дає досить густу пінку.
Раніше ми постійно робили разом якісь скрабики та масочки, але зараз це може призвести до повторних висипань, тому догляд за шкірою обличчя дуже обмежений і суворо за приписом лікаря.