Євгенія 👩

Про чоловіче🙎‍♂️

Про чоловіче🙎‍♂️

Всім привіт✌️

Ідея цього допису мені сподобалася давно, але я все ніяк не могла зібратися з думками, щоб написати про поличку свого чоловіка, тому що продуктів на ній досить багато, хоча спочатку мені здавалося, що там лише кілька флакончиків😂

Розділю текст за категоріями, щоб було зручніше дивитися👇

У мого хлопця жирний тип волосся, що регулярно супроводжується лупою. Догляд для нього підбирає його барбер, враховуючи всі особливості шкіри та волосся. Іноді він підбирає досить круті продукти, якими я й сама користуюся із задоволенням😂

  1. Шампунь для волосся й тіла Dapper Dan - сама ідея того, що шампунь 2в1 мені не дуже близька, тим більше, що він глибоко-очищуючий і помітно сушить шкіру, та й запах у нього не самий приємний (якісь хімічні трави, які ще протягом 2-х годин виразно відчуваються на волоссі). Однак, шампунь просто чудово очищує, до скрипу і при цьому волосся залишається чистим протягом 2-3 днів, не тільки його, але і моє). Шампунь дає густу пінку, добре розподіляється і легко змивається, не залишаючи на волоссі відчуття липкості та склеєності, не обтяжує. Чоловік використовує цей шампунь 1-2 рази на тиждень, для глибокого очищення. Витрата продукту дуже економічна, такого флакону вистачило на 1,5 року регулярного використання, тому його ціна 100% виправдана.
  2. Шампунь для волосся та бороди Bullfrog - це шампунь для повсякденного використання. Він спрямований на класичне очищення, зволоження та відновлення волосся. Запах у нього теж не дуже приємний, мені пахне солоним огірком та свіжо-скошеною травою, навіть і не знаю чому у професійної чоловічої косметики для волосся такі дивні аромати). Однак, тут варто відзначити, що моєму чоловікові обидва запахи подобаються, він каже, що їх практично не відчуває🤷‍♀️. Йому подобається використовувати цей шампунь і подобається ефект, але я б з цим посперечалася). Звичайно, я спробувала цей шампунь і на собі, він досить погано піниться, ніби безсульфатний, а під час змивання на волоссі та руках відчувається липка олійність. Моє волосся цей шампунь обтяжує, склеює і воно виглядає максимально брудним, як візуально, так і на дотик. Якщо чесно, то і на хлопці я бачу, що ефект такий самий, що волосся після миття виглядає не свіжим, але йому подобається, що ж тут поробиш). Особисто я не радила б цей шампунь, по-перше у нього неадекватна ціна для такого об'єму і витрати, а по-друге - він дає не найкращий ефект.
  3. Шампунь проти лупи "Сульсена" - це класичний варіант проти лупи, яким ми користуємось удвох. Я - 1-2 рази на місяць, він 1-2 рази на тиждень, знову ж таки, тому що "Сульсена" сушить шкіру голови і саме волосся. Шампунь дає гарну пінку, має лікарський аромат, очищує до скрипу. Я думаю, що всі знають, що Сульсена - це дієвий та бюджетний продукт, який дійсно позбавляє лупи в найкоротші терміни).

Більше в його догляді за волоссям нічого немає, а укладання він робить – руками, без використання гребінця та фену).

Сушити волосся феном для нього – це чомусь тортури, але іноді йому доводиться це робити, перед виходом на вулицю, коли дуже холодно і з мокрим волоссям можна захворіти). Фен у нас один на двох від Babyliss.

Раніше його догляд полягав у воді та руці), як би я не намагалася йому нав'язати гель для вмивання - марно. Однак, все дуже круто змінилося, коли у нього з'явилися сильні висипи та жировики, які супроводжуються неймовірною жирністю шкіри.

Після візиту до дерматолога в його арсеналі з'явилося більше продуктів для догляду за шкірою, більшість із них - аптечні та їх не рекомендовано використовувати без консультації з лікарем. Тому, на фото вони є, але розповідати про них я нічого не можу, бо це супер-індивідуальна історія. Єдине, що можу сказати, що такий догляд йому підходить і потроху допомагає).

Для вмивання у нього є 3 продукти: дьогтьове мило, антибактеріальне мило та 1 раз на тиждень - гель-мікропілінг Effaclar від La Roche-Posay (детальніше тут: https://club.makeup.com.ua/post/13349/)

  • Дьогтьове мило "Шик" - не найвдаліше мило з усіх, що я купувала раніше, воно дуже погано намилюється. Однак, зі своїми завданнями справляється добре – очищає до скрипу, матує та підсушує висипання. Запах у нього специфічний, як і в будь-якого іншого дьогтярного продукту. Саме "Шик" я не раджу, взяла 2 шт, про що шкодую, бо чоловік постійно на нього жаліється. На заміну цього мила раджу - мило "Дігтярне" Голден-Фарм, воно більш м'яке та ніжне, має приглушений аромат і дає досить густу пінку.

Раніше ми постійно робили разом якісь скрабики та масочки, але зараз це може призвести до повторних висипань, тому догляд за шкірою обличчя дуже обмежений і суворо за приписом лікаря.

Взагалі мій хлопець дуже любить мої геліки для душу, особливо йому зайшли Weleda та Mareve, але й свої у нього є, хоча він користується ними не так часто, як моїми).

  • Гель для душуAxe Ice Chill - цей гель він постійно бере з собою в спортзал, так що вдома він практично не використовується). Як на мене, це класичний чоловічий гель для душу, з яскраво-вираженим ментоловим ароматом і густою пінкою. Гель має охолоджуючий ефект, тому добре бодьорить). Шкіру не сушить, добре очищає та не залишає липкої плівки. Гель дуже ароматний, я навіть сказала б, що шлейфовий, так як на шкірі відчувається близько 5-6 годин, як парфум.
  • Гель для душу Morgan's Orange Flower & Basil Body Wash - це гель для домашнього використання, який упакований у дуже гарний флакончик, цілком згодиться для подарунка). На makeup його немає, тож вказую ціну – близько 500 гривень (250 мл). Гель має дуже дивний аромат - цитрус+базилік, але ж насправді він пахне свіжим огірком. Знову ж таки, дивні чоловічі аромати). Хлопцеві запах не дуже сподобався, але у використанні гель гарний - очищує, зволожує, пом'якшує, добре змивається.
  • Дезодорант Axe Dark Temptation - є в моєму хлопці щось відьомське, адже він практично ніколи не потіє у повсякденному житті, навіть у спеку, тому й не потребує антиперспірантів. В нього є тільки цей дезодорант, якому вже майже 2 роки, а він практично повний, тому що мій хлопець не має потреби в його використанні). Хто ним користується замість нього? Звичайно, що я). Мені дуже подобається який аромат має цей дезодорант - він чоловічий, але трохи солодкуватий, ніби темний шоколад, є в цьому ароматі деревна та земляна нотка, коротше кажучи, пахне дуже смачно. Добре розпорошується і відмінно захищає від поту та його запаху, не залишає слідів на одязі та не викликав жодних алергічних реакцій.

Ще в його ванних ритуалах завжди є сіль/пінка для ванн від різних виробників. Зараз це – Fresh Juice. Щодо кремів, то не використовує нічого і що дивно, шкіра у нього куди більш зволожена та м'яка, ніж моя). Може іноді запозичити у мене крем для рук, але тільки для того, щоб пів дня обурюватись, що він йому липкий і жирний).

Гарна посмішка завжди додає +100 до впевненості в собі, а щоб вона якомога довше залишалася красивою, то треба дбати про неї). У нас у сім'ї відвідування стоматолога не рідше 1 разу на рік – це обов'язково та незмінно. Крім стандартного лікування - це ще чистка + відбілювання.

У домашньому догляді:

  • Іригатор Philips Sonicare Cordless Power Flosser 3000 HX3826/31 - це був мій подарунок на якесь зі свят). Він відмінно очищає міжзубний простір, зручний у використанні та дуже компактний. Єдиний його мінус, що в нього дуже маленький резервуар для води, який доводиться постійно поповнювати. Я думаю, що цьому аксесуару потрібно буде присвятити окремий допис). Зараз скажу тільки, що штука класна і справді необхідна, але не для людей з чутливими яснами, як у мене).
  • Електрична звукова зубна щітка Philips Sonicare Protective Clean - теж мій подарунок, який дуже хвалив наш стоматолог, сказав, що ця щітка в рази краща за мою від OralB. Хлопцеві подобається, як вона очищає і при цьому не травмує ясна. Вона легка, зручно лягає у руку. Оснащена футляром, тому її дуже комфортно брати із собою у подорожі).

Ще у догляді є зубна нитка OralB, зубні пасти Signal (про які теж напишу окремий допис) та ополіскувач для порожнини рота Listerine.

  • Електростанок Philips OneBlade - це досить бюджетна річ, яка працює в рази краще та дбайливіше у порівнянні зі звичайними, одноразовими бритвами. Вона має змінні леза, безшумна в роботі та зі своїм завданням справляється на всі 100%. Станок можно використовувати як для обличчя, так і для тіла. Для його використання не потрібна пінка для гоління та вода)
  • Тример Panasonic ER-GN30-K520 - ще одна супер-бюджетна штука, яка чудово видаляє волоски у носі, без болю. Тример працює швидко, дбайливо і ефективно. Результат його роботи тримається протягом 1,5 – 2 місяців. Більше інформації дати не можу, тому що сама не користувалася, але хлопцеві подобається ця штучка).
  • Класична бритва з підставкою Gillette Mach 3 - у мене є така ж, тому що в якийсь момент мені здалося, що вона працюватиме набагато краще, ніж звичний для мене Venus. Підсумок – лезо затупилося після першого використання (ноги, пахви, зона бікіні). Мені здається, що ця бритва призначена виключно для чоловічого обличчя і не частіше ніж 1 раз на тиждень. Хоча спочатку вона була досить гострою, м'яко ковзала по шкірі і не залишала порізів.
  • Піна для гоління Gillette Sensitive Skin - бюджетна та цілком класна у використанні пінка, яку і я дуже люблю. Вона добре розподіляється, не сушить шкіру і добре вимивається. Під час застосування дає легкий ментоловий ефект, але не критично. Пахне цілком приємно, ментолом.
  • Лосьйон після гоління L'Oreal Paris Men Expert - як на мене, то це дуже агресивний лосьйон, який безжально сушить шкіру, але моєму чоловікові він чомусь дуже подобається, він купує його вже напевно роки 3 поспіль). Лосьйон має яскраво-виражений ментоловий аромат, який аж в очі пече. Під час нанесення на шкіру теж підпікає, особливо якщо є поріз або подразнення. Робить шкіру гладкою на дотик, але при цьому він дійсно дуже сушить. Дерматолог суворо заборонила використовувати йому цей лосьйон для обличчя, тож поки що він використовується лише для тіла).

Зі своїм хлопцем я вже близько 4 років і весь цей час він користувався класичним Chanel Allure homme Sport. Десь пів року тому сказав, що йому терміново потрібен пробник ще одного класичного аромату - Dior Sauvage. Флакончик з 10 мл вже майже закінчився, а він щось так і не зрозумів, подобається йому аромат чи ні🤣. У цьому плані ми дійсно пара, я так само обираю парфуми).

Як на мене, то Dior Sauvage набагато кращий за Allure, він свіжіший і елегантніший, має свій шарм, який розкривається деревними, цитрусовими та амбровими нотами. Аромат відмінно підійде для повсякденного життя, він у міру насичений, не задушливий і дуже стійкий).

Скільки б я не намагалася затягнути його до свого майстра - марно). Він воліє манікюриться-педикюриться в домашніх умовах.

І для цього у нього є аж 4 інструменти):

  • Манікюрні ножиці від невідомого бренду), я навіть і не знаю де він їх узяв, але зроблені вони досить якісно, гостренькі, добре обрізають як нігтик, так і кутикулу.
  • Книпсер великий Titania - зроблений якісно, добре обрізає нігті. Правда, потім роботу-пилососу доводиться збирати ці нігті по всій квартирі, тому що вони відлітають як божевільні).
  • Пилка для нігтів Zauber 180/240 - мені вона здається досить жорсткою, але йому подобається, а це найголовніше, тому що ідеальну пилочку він шукав близько року).
  • Пемза для п'яток, якій вже років 100 і мені здається, що вона вже нічого там і не очищає, але він її ховає від мене, щоб я не викинула, бо для нього кращого аксесуара не знайти. Фоткати не стала, щоб не травмувати вас😂)

На цьому мабуть все, дякую за увагу💕.