Свідома клієнтка

Ретинол та вітамін С (тетрагексилдецил аскорбат) за помірною ціною

Ретинол та вітамін С (тетрагексилдецил аскорбат) за помірною ціною

Зі стабільними формами вітаміну C все добре, крім того, що не всі з них працюють. Для того, щоб стабільна форма вітаміну C спрацювала, їй потрібно після нанесення засобу конвертуватися в аскорбінову кислоту, у різних стабільних форм вітаміну C різна ймовірність це зробити, у тетрагексилдецил аскорбату вона найвища, загалом шкіра однієї дівчини може конвертувати стабільну форму, а іншої ні, так само як і ретинол. Це ніжна, не подразнююча та дієва форма вітаміну C, інша назва тетрагексилдецил аскорбату (Tetrahexyldecyl Ascorbate) аскорбілтетраізопальмітат (Ascorbyl Tetraisopalmitate) як і зазначено у складі цієї сироватки.

Я вже пробувала засоби з тетрагексилдецил аскорбатом як то, наприклад, відому сироватку від бренду The Ordinary, однак мені не подобалась її масляниста форма, хоч я і бачила ефект на своїй шкірі і після сумувала за цим вітаміном. На моє щастя, коли я "дозріла" спробувати ретинол, Bielenda випустила цю цікаву лінійку, в засобах якої цілих три стабільні форми вітаміну С, в тому числі моя улюблена.

Хіба не прекрасно, що не потрібно мати два засоби, щоб отримати ефект і від ретинолу, і від вітаміну С? Обожнюю, коли засобів догляду якомога менше! Для мене саме невелика кількість засобів робить можливим їх щоденне використання, яке потрібне, щоб отримати результат майже від будь-якого компонента, окрім сильних кислот (якими я свою шкіру не мучу, вважаючи, що здорова шкіра нормально відлущується сама). Гідролізований колаген, який в ній також є, я вважаю суто зволожувачем. Сироватка Bielenda Super Trio Retinol Vit C Kolagen додатково посилена сигнальним пептидом Palmitoyl Tripeptide-5 (SYN-Coll). Незалежні дослідження, які б підтверджували ефективність цього пептиду, не проводилось і його концентрація не вказана.

Концентрація ретинолу також не вказана, вона відчувається як невисока, що непогано для того, щоб використовувати її круглий рік. Один флакон потрібно використати за 4 місяці після відкриття.

Сама сироватка кремова і доволі рідка, розподіляється легко і добре поглинається шкірою. ЇЇ можна застосовувати самостійно без крему, але якщо це ваш перший засіб з ретинолом, її краще закривати кремом, оскільки перший місяць, поки шкіра звикає, ретинол може викликати сухість і шкіру потрібно добре зволожувати в цей період. Буде дуже добре, якщо цей крем матиме протизапальний ефект, як, наприклад, крем з ніацинамідом та центелою Total Cream Face & Body від Babe Laboratorios з цього допису https://club.makeup.com.ua/post/21870/, оскільки на перших порах ретинол може викликати й запалення, результат від застосування ретинолу вартий того, щоб пережити адаптаційний період.

Благотворний ефект від сироватки я побачила буквально на наступний ранок після першого використання: маю декілька розширених капілярів і їх видимість значно зменшилась, тому можу сказати, що це дуже хороша сироватка від куперозу, хоч виробник її так і не позиціонує. Я сподіваюсь, що вона продовжить так само добре працювати до останньої краплі і я можу нічого більше не шукати в цьому плані. Щодо ефекту на зморшки, то ретинолом потрібно щоденно користуватись не менш ніж пів року, щоб оцінити його повною мірою, враховуючи співвідношення ціни та якості: звучить як план :)

Оскільки ретинол чутливий до сонячного світла, я зберігаю її у коробці і використовую тільки на ніч, користуватись ретинолом вдень немає сенсу.

Дякую, що дочитали до кінця, і я буду рада, якщо ви вподобаєте цей допис або напишете коментар :)

Більше про ретинол та вітамін С в дописі "На що здатна косметика?" https://club.makeup.com.ua/post/21906/