Інгред ієнти в догляді, які відлякали недоліки! #notscarywithmakeupclub
Мої баночки, без яких я вже не уявляю свою косметичку 🤫
Привіт! Долучаюсь до надзвичайно цікавого та креативного челенджу від нашого затишного Клубу та вже спішу з вами поділитись своїми улюбленими інгредієнтами та комбінаціями в догляді. Перш за все, хочу залишити свої детально розписані мемуари про мій шлях то розуміння потреб шкіри, адже дещо раніше я взялась за спогади та вирішила їх тут для всіх залишити.
Посилання на історії моєї шкіри:
1 частина: https://club.makeup.com.ua/post/14078/
2 частина: https://club.makeup.com.ua/post/14298/
3 частина: https://club.makeup.com.ua/post/14684/
Перші спасителі з ніацинамідом, цинком та саліциловою кислотою
У 2020 році, коли я нарешті схаменулась матувати свою й так суху шкіру, вважаючи її жирною, відбулось знайомство із засобом, яке враз змінило повністю моє занедбане обличчя. Щоправда, спочатку це було пекельно боляче і я помаленько стала вводити даний засіб у щоденну рутину. Славнозвісний Effaclar Duo + (не могла його найти, і виявилось що тепер він називається Duo + M 😀) став моїм першим спасителем від почервонінь, болючих прищів та незначних висипок у зоні лоба, вилиць та підборіддя. Загалом я не дуже вірю в аптечні засоби, але цей мені сподобався та ще й допоміг! В складі мої улюблені Niacinamide, Zinc pca та Salicylic acid. Та все ж в складі на перших місцях є Dimethicone, який не раз сварили великі спеціалісти по складам косметики за його властивість забивати пори. Але, я завжди оцінюю продукт по дії, а не що там написано, адже зазвичай ми не можем передбачити те, як продукт з певним комплексом та поєднанням компонентів проявить себе на шкірі.
Другим кроком та доповненням стала вироватка з цим же Ніацинамідом та Цинком, яку я наношу точково для того, щоб підсушити прищики (знизити температуру локального запалення), висвітлити та звузити пори, які в мене й так не надто розширені, лише в зоні навколо носу. Мала колись дану сироватку від The Ordinary, але мене дратувала її липкість, тож наступною обрала Revolution Skincare, і вона просто мені ідеальна!
Тож, ці два засоби - найбільш потужні у мене для боротьби з прищиками. Недоліків стало дуже мало та тепер вони з'являються лиш періодично. Це пов'язано з жіночим циклом 😁 або нігтиками, якими я чомусь деколи чіпаю обличчя, ай-ай!
Пробіотики - дещо нове та вже дуже улюблене!
Нещодавно у мене через сильний стрес дуже порушився захисний бар'єр шкіри. Я не могла наносити косметику, адже тональний одразу сповзав, а шкіра наче лущилась... І тоді то я й познайомилась із пробіотиками - у мене є цілий набір від Skin1004 (тонер, сироватка та цей крем). За рекордних 5 днів моя проблема зі шкірою була вирішена! Дані засоби надзвичайно добре насичували шкіру та відновлювали її захисний бар'єр. Крем я наносила навіть в два шари (повторно через 10-15 хв після впитування першого шару), адже шкіра просто поглинала його та просила добавочки ☺️ В складі є ферментований фільтрат екстракту Lactobacillius / Centella Asiatica, що багатий на антиоксиданти та забезпечує протизапальну дію. Екстракт центелли сприяє виробленню колагену та покращує еластичність шкіри. Проте, центелла теж не з усіма сполуками мені підходить, от як практично усі інші класичні лінійки від бренду Skin1004 - викликали в мене висипку (закриті комедони) або просто не дають видимого ефекту 🥲 Що мастив - що ні.
Вирівнення тону обличчя - Vitamin C i набір екстрактів від темних кіл
І напевне найбільш неочікуваним та приємним відкриттям став для мене Vitamin C ! Щоправда, разом з ним важко додавати активи, які будуть боротись із прищиками. Я зауважила, що коли наношу дані засоби з вітаміном, то прищі та почервоніння заживляються довше. Проте, дякуючи Мейкапу, у квітні я познайомилась із чудовими засобами від Garnier, які надзвичайно мені сподобались! Моя шкіра набула більш здорового та сяючого вигляду, а разом з тим - вирівнявся тон обличчя, що я практично навіть не використовувала тональний крем!
Моїм другим засобом став дуже маловідомий у нас бренд The Better Skin Co. Це вироватка від темних кіл та тьмяності шкіри. В складі вона має мій улюблений Panthenol та безліч екстрактів рослин (календула, зелений чай), а також гідролізат протеїнів рисових висівок, що містить комплекс зволожуючих компонентів, амінокислоти, провітамін 85 полісахариди. Зволожує і живить шкіру, надають пом'якшуючу та заспокійливу дію.
В 2020-2021 я ще дуже полюбила пілінг з молочною кислотою від The Ordinary, тож планую його ближчим часом повторити та перевірити дієвість на своїй здоровій шкірі.
Бажаю вам побільше улюблених засобів, від яких усі недоліки шкіри повтікають!!! 🥰
Коментарі (0)