Свідома клієнтка

Як доглядати за шкірою з куперозом вдома?

Як доглядати за шкірою з куперозом вдома?

Після того як в мене з’явився купероз я багато цікавилась тим, як позбутись куперозу в домашніх умовах, що допомагає від куперозу та як доглядати за шкірою з куперозом вдома. Інформація, яку я знаходила в україномовних джерелах, була невтішною: позбутись вже видимих розширених капілярів, які не здатні звузитись самі, можна тільки за допомогою лазеру. Однак, незалежно від того, вдаємося ми до лазеру чи ні, правильний догляд, який завадить розвитку куперозу та появі нових “зірочок”, обов’язково потрібен. Що в нього входить? Засоби, які я використовую я вже описувала, ви можете прочитати про них за посиланнями. Мені знадобилось багато часу, щоб знайти потрібну інформацію в англомовних джерелах та вплинути на свій купероз.

Лагідне очищення

Лагідне очищення не позбавляє від куперозу, однак якщо очищувати шкіру неправильно, ми можемо викликати його погіршення. Окрім уникання скрабів, при очищенні потрібно уникати зайвого тертя та занадто агресивних засобів.

Допис про очищення: https://club.makeup.com.ua/post/21719/

Захист від сонячного випромінювання

Коли УФ-індекс сягає вище 3, я це знаю без жодного застосунку, тому що капіляри, які розміщені майже на поверхні шкіри, починає припікати і від того вони збільшуються, отже пів року з квітня по кінець вересня я користуюсь сонцезахисним кремом.

Допис про сонцезахисний крем: https://club.makeup.com.ua/post/23906/

Покращення кровообігу

Крем з екстрактом кінського каштана, який я відкрила для себе нещодавно. Він покращує кровообіг, знімає реактивність та надає шкірі доглянутого вигляду, допис про цей фантастичний крем: https://club.makeup.com.ua/post/23120/

Укріплення капілярів

Укріпити капіляри ми можемо шляхом використання компонентів косметики, які стимулюють нашу шкіру виробляти колаген, який слугує матеріалом для стінок судин, а саме за допомогою ретинолу, вітаміну С, ніацинаміду та центели.

Ретинол та вітамін С моя шкіра отримує з сироватки з ретинолом та вітаміном С від Bielenda: https://club.makeup.com.ua/post/21673/

А ніацинамід та центелу з крему від Babe, яким я її закриваю зараз, тому що взимку шкірі потрібно більше ліпідів: https://club.makeup.com.ua/post/21870/

Влітку я планую продовжити використовувати ретинол на ніч вже не закриваючи сироватку кремом, оскільки літом наша шкіра потребує менше засобів, до того ж ніацинамід та центела є і у сонцезахисному кремі.

Судинна шкіра схильна до нерівномірного розподілу пігменту, якщо ретинол та ніацинамід не справляються з гіперпігментацією, можна включити в догляд азелаїнову кислоту. Допис про азелаїнову кислоту: https://club.makeup.com.ua/post/21753/

Цей догляд я складала для себе, бажаючи дати своїй шкірі найбільш ефективні компоненти косметики від куперозу, мати при цьому якомога менше засобів та не витрачати на них багато коштів, оскільки зайвих грошей в мене немає, кожна моя гривня мені треба.

Що я отримала в результаті дотримання цього догляду? Мій купероз не щез, але він зменшився відсотків на 40-50 і це суттєвий результат, зважаючи на те, що засоби від куперозу, які я використовувала до цього, ніяк не зменшували його прояви, зменшились пори та зморшки, вирівнявся тон шкіри, покращився рельєф, шкіра стала менш чутливою до холоду та перепадів температури і я можу попросту забути про свою шкіру, вона більше не спричиняє мені дискомфорту. Загальний зовнішній вигляд обличчя значно покращився.

Що я очікую надалі від використання цих засобів? Стримання розвитку куперозу, я розумію, що капіляри, які пошкоджені сильно, не відновити косметикою, однак, я хочу зберегти здоровий стан всіх інших своїх капілярів, і я бачу, що це вдається, та сподіваюсь на подальше покращення стану шкіри. Звісно, мені доведеться дотримуватись цього догляду постійно, щоб підтримувати ефект, однак це не складно: він простий, бюджетний та достатній.

Дякую, що прочитали, сподіваюсь, цей допис принесе вам користь та допоможе взяти купероз під контроль.