Anna_feerie

Третиноїновий глоу без ретинола – хіба таке можливо?)

Третиноїновий глоу без ретинола – хіба таке можливо?)
Третиноїновий глоу без ретинола – хіба таке можливо?)

Думаю, важко знайти людину, яка цікавиться б’юті і не чула про ретиноїди)). А за останні роки величезної популярності набув третиноїн – або ретиноєва кислота – найбільш сильна форма ретиноїдів, яка (з численних відгуків) робить дива зі шкірою.

Насправді хайп виник завдяки зіркам, бо ретиноїди і раніше були золотим стандартом в анті-ейдж та анті-акне терапії, проте використовували інші форми (так, вони потребують більше часу і мають пройти процес перетворення на ретиноєву кислоту в шкірі, але і побічних ефектів мають трохи менше).

Третиноїновий глоу без ретинола – хіба таке можливо?)

Б’юті-гуру стверджують, що саме в третиноїні секрет свіжості та сяяння шкіри таких селебрітіс як Джей Ло, Хейлі Бібер та багатьох інших. Є навіть теорія, що, коли зірка пропадає з радарів на 4-6 місяців, а потім з’являється з презентацією власної колекції доглядової косметики (при цьому демонструє результати на власній ідеальній шкірі) – то насправді вона пройшла курс третиноїну 🙃. Але, як то кажуть, що не доведено…)

В чому ж нюанс з цим активом? Чому в багатьох країнах він заборонений, а в інших (США та країни Європи) – продається лише за рецептом лікаря? Справа в тому, що такий серйозний актив потребує дуже акуратного введення, дотримання суворих правил, а також надійної контрацепції (деякі лікарі не дають рецепт жінкам без пред’яви негативного тесту на вагітність). І хоч питання тератогенного впливу топічних ретиноїдів все ще під знаком питання, адже не було достатніх досліджень, але ось ретиноєвий дерматит - то зовсім не рідкий побічний ефект.

На собі я пробувала адапален – це форма, яку найчастіше призначають від акне. Мені його прописав дерматолог в складі препарату разом з Кліндаміцином. В принципі, звикання пройшло нормально і шкіра не полущилась)). Але і спецефектів, які дають ретиноїди, а саме зменшення пор (не у всіх), розгладження мімічних заломчиків, ущільнення шкіри та дзеркальне сяянн), - теж те було.

І все було б простіше, якби не моя шкіра: проблемна, червона (розацеа/купероз), гіперчутлива – КККК-КОМБО!)) А ще треба вже думати про better aging, а я ще з підлітковими приколами не розібралась)). Плюс я не готова ризикувати і без того слабким захисним бар’єром, бо боюсь біди). Та мрія про сяяння мене не полишала…

І уявіть моє здивування, коли я помітила, що моя шкіра віддзеркалює світло просто на корейському догляді без ретинолу, салонних пілінгів та дорогих процедур!)) Десь рік тому я відкрила для себе азелаїнову та пептидну сироватки Cos de Baha, завдяки яким стан та зовнішній вигляд епідермісу значно покращився.

Але прям такого супер глоу не було. Проте з настанням холодів я додала в догляд більше пробіотиків, ніацинамідову сироватку та (нарешті 😆) крем Cos De BAHA M.A. Peptide Cream. І тут одразу дисклеймер: не можу гарантувати, що один лише він забезпечить вам такий ефект, але точно наблизить до нього☺️.

Користуюсь їм вже пару місяців і точно можу сказати, що куплю ще!) Адже це дуже приємний за текстурою засіб, він одночасно і легкий, і поживний, і дуже зволожуючий. Віддушки не відчуваю, розхід середній, але я не жалію крему, наношу його на обличчя, шию та зону декольте. Одразу при нанесенні можна побачити трохи білих розводів, які доволі швидко зникають, адже крем вбирається за лічені секунди. Після себе залишає красивий сяйний ефект і прекрасно підходить на холодну пору року 🤩.

Як ми вже дізналися, в ньому немає силіконів, зате є пептиди (як завжди в Cos de Baha, багатенько і в першій половині списку), сквалан, ніацинамід, кофеїн, кераміди, арганова олія та екстракти рослин. Тут мої аплодисменти та захоплення технологам бренду, адже вони майстри в створенні шикарних робочих засобів за помірну вартість 👏.

Ось такий чудовий продукт!) До речі, іноді я наношу крем на зону навколо очей, адже моя шкіра прекрасно реагує на пептиди і завдяки їм мені вдається підтримувати її в більш свіжому та тонізованому стані.

Наостанок пару слів про мої фото: шкіра далека від ідеалу, я це чудово розумію, але для мене це величезний прорив та чудовий результат, адже, як я кажу, ваше «До» то моє «Після»)). Також почервоніння в житті помітні набагато менше, ніж на макро х2 фронтальної камери))). Мені надзвичайно подобається бачити суттєві зміни від догляду і я реально кайфую від своєї рутини (вчора зловила себе на думці, що було б непогано, якби рутина була не два рази на день, а більше 😁). Але, те що занадто, теж не добре).

Про всяк випадок залишу посиланні на інші продукти пептидної серії, а саме знамениту сироватку: https://club.makeup.com.ua/post/19124/ та пептидний тонер: https://club.makeup.com.ua/post/20872/ .

Про інші складові моєї зимової рутини напишу найближчим часом, всім бажаю здоров’я та гарного настрою! 🥰