Шок-конт ент в моєму блозі: крем для обличчя від Nivea
NIVEA Soothing Day Cream 24h Moisture SPF15
Цей крем мамі подарувала сусідка на день народження разом з іншими штучками, і я, звичайно ж, не могла не спробувати його)
Мене зацікавила приємна текстура, більш-менш адекватний склад та ще й з СПФ 15 (для зими це норм).
І що з цього вийшло? Розповідаю далі⬇️
Крем представлений у зручній тубі, дизайн властивий засобам бренду.
Обʼєм - стандартні 50 мл. Аромату не має, що не може не тішити.
Текстура - доволі легка, трохи з натяком на олійність, я б описала її, як «класичний крем».
Склад
1. Aqua (water) - вода, основний розчинник.
2. Glycerin - гліцерин, зволожувач.
3. Cetearyl Alcohol - цетеариловий спирт, емолент.
4. Methylpropanediol - метилпропандіол, зволожувач.
5. Tapioca Starch - крохмаль тапіоки, поглинник.
6. C12-15 Alkyl Benzoate - алкіль бензоату C12-15, емолент.
7. Dicaprylyl Ether - дикаприловий ефір, емолент.
8. Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid - фенілбензимідазол сульфонова кислота, сонцезахисний фільтр.
9. Butyl Methoxydibenzoylmethane - бутилметоксидибензоїлметан, сонцезахисний фільтр.
10. Octocrylene - октокрилен, сонцезахисний фільтр.
11. Hydrogenated Coco-Glycerides - гідрогенізовані кокосові гліцериди, емолент.
12. Octyldodecanol - октилдодеканол, емолент.
13. Panthenol - пантенол, преципітат вітаміну B5, зволожувач.
14. Glycyrrhiza Inflata (Licorice) Root Extract - екстракт кореня лакриці, заспокійливий і антиоксидантний компонент.
15. Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract - екстракт квіток ромашки, заспокійливий і протизапальний компонент.
16. Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil - масло насіння винограду, емолент і антиоксидант.
17. Tocopherol - токоферол, вітамін E, антиоксидант.
18. Pantolactone - пантолактон, зволожувач.
19. Sodium Stearoyl Glutamate - натрій стеароїл глютамат, емульгатор.
20. Ethylhexyl Glycerin - етилгексіл гліцерин, зволожувач.
21. Carbomer - карбомер, загущувач.
22. Maltodextrin - мальтодекстрин, загусник.
23. Sodium Chloride - хлорид натрію, регулювальник pH.
24. Trisodium EDTA - тринатрій едентат, стабілізатор.
25. Citric Acid - лимонна кислота, регулювальник pH.
26. Sodium Hydroxide - гідроксид натрію, регулювальник pH.
27. Piroctone Olamine - піроктон оламін, антибактеріальний і протигрибковий компонент.
28. Phenoxyethanol - феноксіетанол, консервант.
З поганого: мені абсолютно не подобаються фільтри, які присутні у кремі. Авобензон, октокрилен… це якийсь прошлий вєк, якщо бути чесною. Є багато сучасних і безпечних фільтрів, ну чому не використовувати їх? Питання, ну нівея як нівея.
Відчуття при використанні
Крем має приємну текстуру, легко розноситься по шкірі і не обтяжує її. Протягом дня відчувається нормально, але під вечір шкіра починає жирніти більше, ніж зазвичай, що мені не сподобалось.
Але я повинна визнати, що при цьому немає відчуття плівки чи парникового ефекту.
Резюмуємо: склад посередній із старими УФ-фільтрами, але текстура і відчуття під час використання доволі комфортні.
Чи купила б я сама такий крем? Думаю, що ні, я б обрала для себе варіант з кращим складом.
Але якщо відверто: це не найгірший крем у даного бренду і він має право на життя.
Коментарі (0)