your_doc_mary

Страшилки на ніч частина 4

Страшилки на ніч частина 4

Останній Базовий (ха-ха) догляд за зубами - зубна нитка (флос)

Про свою улюблену нитку писала тут https://club.makeup.com.ua/post/28041/

але забула тоді додати її класну фішку ще одну - упаковка всередині прозора,тому ми бачимо котушку з залишком нитки,щоб вона несподівано не закінчилася.

Чи обовʼязкова нитка ? Так

Чому?

Тому що вона виконує роль очищення між зубами. Там де щітка цього не зробить ніколи.

Карієс між зубами один з коварніших карієсів цього світу хах. Карієс між зубами ви не помітите без лікаря,а відчуєте його лише тоді,коли між зубами буде явна дірка чи біль.

Карієс між зубами називають поцілунком зубів,тому що він відразу псує два зуба. Не треба ж мені говорити про те,що лікувати два зуба це в два рази дорожче,ніж один. До того ж,лікувати карієс між зубами технічно важче із-за його розташування та анатомії зубів конкретної людини. Такий карієс треба лікувати у професійних лікарів. А взагалі було б кул,якщо його б було лікувати не потрібно.

Для цього ми повинні користуватися ниткою мінімум ввечері,максимум після кожного прийому їжі. Тобто говорити про те,що зуби треба чистити після всіх перекусів - ні,бо це не ок для емалі. А ось прополоскати ротик (хах боже) після перекусу круасаном в кафе у вбиральні та швидко пройтись ниткою - топ.

В першому пості https://club.makeup.com.ua/post/34807/

я писала про те,як залежана на зубах їжа/наліт дуже раді,коли нам лінь її почистити. А їжа між зубами взагалі пищить від радості кожен день,коли ми не очищаємо її ниткою.

На жаль,статистика показує,що дуже низький відсоток людей нею користується часто,і ще менший відсоток користується нею кожен день.

На жаль,я маю один міжзубний карієс,який я відчула на моменті гострого поверхневого,який не видно,і просила колегу дивитися під мікроскопом,і ми його і знайшли. Реставрація там розміром настільки міні,що смішно. Але наскільки я боюся більшого карієсу та наскільки я боюся лікуватися - настільки я хочу не хочу,а чищу зуби 2-3 р/день+ нитка (не тільки нитка,але про це в наступних постах).

Коли я кажу про чищення 3 рази/день,то маю на увазі ті дні,коли я безжально зʼїла весь шоколад в домі,особливо якийсь снікерс,який просто ідеальний як причина для карієсу. Цей третій раз я чищу зуби не сильно,а буквально трохи легенько + нитка.

Інші 2 рази - це чищення зубів 3хв + нитка (і не тільки). В попередньому посту я писала,що чистити зуби потрібно на протязі 2х хвилин,розділяючи зуби на 4 сектанти. Але я сказала хлопцю,що чистити потрібно 3хв,щоб він не філонив так сяк,але через це і мені приходиться так чистити,бо він слідкує ха-ха. Я себе закопала в цій брехні)

Нитки,як я казала в пості про нитку

бувають різні,і тут вже справа індивідуально брати те,що подобається.

На цей раз я замовила нитки на паличках з Китаю (колись брат замовив буквально 10 упаковок,коли я знайшла у нього проблему,і вони були прям класні та зручні),і на цей раз вони максимально жахливі по якості.

Якщо хочете відос про чищення ниткою - маякніть. Колись я часто записувала таке друзям.

Головним моїм аргументом є жахлива фраза - візьміть якось ввечері нитку будь-якої ціни,пройдіть між двома зубами та понюхайте. Не сподобається

Я не знаю коли культура догляду та профілактики запрацює у нас,але коли це станеться ми просто не побачимо в одному ЖК 6 стоматологій. Але це так,просто фантазія.

Будьте здорові та посміхайтеся частіше. Ваш док Марі

(Ностальгія в око потрапила. Я так закінчувала пости свої в інст,коли в 2018 їх почала вести).

Дякую за увагу 💗

Страшилки на ніч частина 4
Страшилки на ніч частина 4