Свідома клієнтка

Najel мило алеппське з лавровою олією 40% Najel Aleppo Premium Soap 40% Bay Laurel Oil

Najel мило алеппське з лавровою олією 40% Najel Aleppo Premium Soap 40% Bay Laurel Oil

Рецепт алеппського мила називають найдавнішим рецептом мила у світі, і він охороняється сирійськими законами як національне надбання. Так само як шампанське має виготовлятись у провінції Шампань, а інші подібні напої можуть називатись тільки ігристим вином, так і алеппське мило має виготовлятись у місті Алеппо, Сирія. Алеппське мило від французького бренду Najel виготовлене саме там.

Я захотіла спробувати стародавнє мило, тому що маю надзвичайно чутливу до очищувальних компонентів шкіру, в минулому я була змушена розібратись в тому, з чого складаються пінки та гелі для вмивання, давно навчилась обирати найлагідніші засоби, які не сушать шкіру нікому, але мені вони все ж таки шкіру дещо сушили. Не можу сказати, що я сильно вірила в те, що стародавнє мило виявиться для моєї шкіри краще ніж новітні розробки, хоча надія була, коли я принесла додому цей шматок історії. Якщо щось виготовляють тисячі роки й досі є попит, можливо це щось добре?

Najel мило алеппське з лавровою олією 40% Najel Aleppo Premium Soap 40% Bay Laurel Oil
Najel мило алеппське з лавровою олією 40% Najel Aleppo Premium Soap 40% Bay Laurel Oil
Najel мило алеппське з лавровою олією 40% Najel Aleppo Premium Soap 40% Bay Laurel Oil
Najel мило алеппське з лавровою олією 40% Najel Aleppo Premium Soap 40% Bay Laurel Oil

Форма мила близька до квадратної, його краї не рівні, тому що мило виготовлене та порізане вручну, мило виготовляють шляхом омилення оливкової та лаврової олій з подальшою сушкою від чого мило стає коричневе на поверхні, а всередині воно лишається зеленим. Аутентичність мила захищена штампом печатки майстра, який проставлений на милі. Виробник пише: “Оливкова олія має пом'якшувальні властивості і є потужним мийним засобом, коли перетворюється на мило. Олія лаврового дерева має заспокійливі, антисептичні, дезінфікуючі та регенеруючі властивості. Тому алеппське мило з високим вмістом олії лаврового дерева (30% і вище) рекомендується для сухої та чутливої шкіри, для очищення і заспокоєння дратівливої й так званої "проблемної" шкіри.” В мене мило з найбільшим вмістом лаврової олії 40%, це лікувальний варіант для чутливої, реактивної та проблемної шкіри. На наліпці українською мовою написано, що таке мило радять використовувати не щоденно, а періодами та чергувати з іншим алеппським милом з меншим відсотком лаврової олії. Такі рекомендації стосуються алеппського мила з 30% та 40% лаврової олії. Виробник зазначає, що проводив тестування мила з 30% лаврової олії та 40% лаврової олії на учасниках дослідження з сухою та чутливою шкірою протягом 3 тижнів використання й отримав позитивну оцінку та результати.

Мило з середнім вмістом лаврової олії від 4 до 12 відсотків підійде для щоденного використання. Виробник радить 12% для комбінованої та нормальної шкіри, 4% та 5% для будь-якого типу шкіри. На сайті MAKEUP є чимало варіантів з різним відсотком лаврової олії:

Мило з лавровою олією також може бути помічним при псоріазі та себореї завдяки тому, що лаврова олія певною мірою протистоїть мікробам, грибкам та свербінню. Його рекомендують і при акне, екземі та дерматозах.

Склад мила:
Sodium Olivate, Sodium Laurelate, Aqua, Glycerin, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide

В традиційному рецепті алеппського мила гліцерину не було, це сучасне нововведення виробника.

Брусок 185 грамів, користуватись можна 18 місяців від початку використання.

Враження:

Багато хто порівнює запах алеппського мила зі звичайним господарським, схожість є, як на мене, алеппське пахне краще, можливо, тому що в мене варіант з високим вмістом лаврової олії. Мені подобаються природні аромати, тому цей запах мені нормальний. Мило піниться не сильно і головне, воно виявилось більш лагідним до моєї шкіри ніж будь-який інший засіб для вмивання, що я до цього пробувала. Я не очищувала ним шкіру навколо очей, тому не знаю, чи мило щипає очі, за відгуками інших користувачів щипає. Мило очистило шкіру обличчя добре і не викликало сухості, стягнення та інших ознак порушення епідермального бар'єра, які в мене до цього були. Я не поспішала наносити догляд одразу після вмивання і дала шкірі добре висохнути, тому що поки вона волога ознаки сухості можуть бути й непомітними, а коли вода випаровується, то інша справа, але ні, через 15 хвилин після вмивання моя шкіра була у повному порядку. Для когось в цьому немає нічого особливого, але якби ви знали, скільки різних засобів я перепробувала, щоб знайти той, який дасть мені ефект достатнього очищення без порушення захисних функцій шкіри, і хто б міг подумати, що це виявиться брусок мила, зварений за стародавнім рецептом. В мене виступили сльози полегшення, нарешті я можу просто вмиватись як всі люди. Після очищення алеппським милом моя шкіра ніжна наче в немовляти, вона зволожена і приємна на дотик. Саме такий ефект після вмивання я і шукала: щоб шкіра почувалась так, наче й не потребує крему. Я дуже задоволена цим милом, це щось ❤️