Blondie_rs

#SkinCheckBlondie : що по стану шкіри?

#SkinCheckBlondie : що по стану шкіри?

Привіт! Сьогодні у мене настрій трішки погрузити як себе, так і вас, мої читачі, - інформацією про стан своєї шкіри на даний момент. На фото ви можете побачити моїх помічників, які зі мною зараз [Some By Mi, Retinol Intense - сироватка та крем для зони навколо очей]. Раніше я розповідала про свій досвід та як я практично з атопічного стану прийшла до здорової, сяючої шкіри самостійно [тільки спираючись на експерименти]. Хто, до речі, пропустив, запрошую до прочитання:

1 частина: https://club.makeup.com.ua/post/14078/

2 частина: https://club.makeup.com.ua/post/14298/

3 частина: https://club.makeup.com.ua/post/14684/

Тепер я економлю час на обробці фото та зовсім не використовую ластики для покращення шкіри (а колись прям заблюрювала все підряд). Проте, останнім часом мене почало бентежити підборіддя та легке почервоніння щік. Тож, чому б не покращити дану ситуацію доглядом? Тим паче, тестування та пошук дієвих знахідок приносить мені неабияке задоволення.

Наголошую, що доглядова косметика діє дуже індивідуально. Тут я пишу власне про свій досвід використання та не закликаю слідувати тим же крокам, які пройшла я 🙏🏻

[Фото 20/03/24] Періодичні висипи впродовж жіночого циклу я вважаю нормою. У мене нема чітко виражених проблем. Моє підборіддя надто чутливе до всього і реагувало на контакт з руками або на нехватки хоч якогось пілінгу та більш глибокого очищення. Оскільки у мене комбінований тип шкіри, то саме Т-зона трішки жирніє до кінця дня. Не завжди є можливість протирати обличчя та балансувати жирність.

Зі зміною роботи у мене почався несильний свербіж; а раніше були вже невеличкі висипки з дрібними підшкірниками (як на фото). Виникали вони тоді, коли я доволі часто торкалась руками обличчя. Ще до того ж вискакували болючі 1-2 прищі на певний період жіночого циклу. Вони довго загоювались, на це йшла ціла вічність (2 тижні приблизно). Підшкірники можна було прибрати в коротший термін тоніком з AHA+PHA, та все одно в глобальному сенсі він не міг врятувати всю ситуацію.

Я зауважила, що стан тільки погіршувався, а я не вводжу ніяких антимікробних засобів по боротьбі з висипками.

La Roche-Posay Effaclar Duo+, який спасав мене впродовж 2-3 років, перестав показувати результат (зараз засіб називається Duo+ M, цікаво, щось помінялось у формулі?). Тож, я зайнялась пошуком чогось, що б мало схожу дію.

[Фото 02/04/24] Даємо різноманітні кислоти в концентраціях 10% і вище, не жаліємо шкіру пілінгом Aha30%, зате азелаїнову, яка й так не має агресивної дії - берем в 5% на пробу 😂 Я не знаю, куди логіка деколи дівається. Як на мене, дана сироватка практично мені нічого видимого не зробила. Для прищиків вона заслаба в такій концентрації; проте легко прибирає почервонілі щічки та гарно вирівнює тон обличчя.

Я ще думала над бензоїл пероксидом, і обирала між ним та азелаїновою. Все ж зупинилась на азелаїновій. Тим паче, в тумбі ще лежить нікому не потрібний ретинол, і якщо щось - то звернусь до нього в самому кінці своїх дослідів, - подумала я 😁

[Фото травень 2023] Користувавшись минулого року комплексним доглядом від Garnier, я була вражена таким швидким та кльовим результатом! Vitamin C ідеально підійшов моїй шкірі та за тиждень я забула про червоні щічки та нервіний тон шкіри. На фото результат тестування комплексного догляду. Сироватка в складі також містить ніацинамід та саліцилову кислоту.

Так, в даному випадку він краще та швидше працює на мені, чим 5% Азелаїнова. А ще, як бонус - додає сяйва! Тому, для такого ефекту я вертатимусь на дані засоби, або ж буду ще пробувати Азелаїнову в більшій концентрації.

[Фото 16/04/24] Я була трішки засмучена, що поки під руками нема дієвого засобу від прищів. Я давно не памʼятаю такого відносно поганого стану. Тому, вирішила дістати з тумби сироватку та крем з ретинолом (0,1%) від корейського бренду Some by mi. Хоч крем і призначений для зони навколо очей, я ні в якому разі не даю його туди. Бо вже після одного-двох використань можна зауважити несильне лущення та порушення захисного барʼєру шкіри.

Також Ретинол - це така "іграшка", з якою слід бавитись дуже обережно. Нагадую, що даний актив протипоказаний чутливій та сухій шкірі; обовʼязково потрібно наносити сонцезахист зранку та вводити даний "фрукт" в рутину поступово (1-2 на тиждень, потім через день). Він діє на глибших шарах шкіри; а також йому потрібно більше часу, щоб показати результат. Тут було багато причин відтягувати з ним до останнього. Тим більше, починається період активного сонця. Але що сказати - я молодець. Взялась за ретинол в середині квітня, намагаючись догнати те, що планувала ще в грудні 😂

[Фото 21/04/24] Завтра буде вже 10 днів, як я почала вводити ретинол саме на підборіддя. Поки видимого результату нема, але мені здається, що все наче почало підтягуватись з глибин шкіри. Уся ця "бяка", яка собі засіла там і не хотіла вилазити.

Ретинол гарно поєднується з ніацинамідом, тож було б добре віднайти невеличкий формат тонеру чи кремчику. Але купляти нічого не буду, бо й так в хаті повна гора засобів [хіба би справді знайшлось щось таке мініатюрне на курс "лікування"]. З ретинолом мало що можна поєднувати, тому я розділила своє обличчя на зони, що куди наношу.

Мій ранковий догляд зараз виглядає так:

  1. Вмиваюсь пілінг-скаткою Dr.G Peeling Gel, або ніжною пінкою Purito Foam Green;
  2. Тонер з пробіотиками від Skin1004;
  3. Наношу заспокійливу сироватку Celimax Noni Ampoule або Skin1004 Probio-Cica;
  4. Закриваю кремом з пробіотиками Skin1004 Probio-Cica або просто зволожуючим The Inkey List Omega Water.
  5. Обовʼязково наношу сонцезахист Face Republic Sun Essence / Seventeen Fluid.

Мій вечірній догляд виглядає так:

  1. Знімаю макіяж гідрофільною Skinbar;
  2. Доочищую маскою-скрабом Garnier з ніацинамідом/ пінкою Lebelage з вугіллям/ пінкою Purito Foam Green;
  3. Тонер Dr. Ceuracle Vegan Berry / Skin1004 Probio-Cica;
  4. Сироватка з ретинолом Some By Mi на підборіддя; сироватка з азелаїновою Cos De Baha на щічки та лоб [раз через раз, чергую з пробіотиками];
  5. Кремчик Skin1004 Probio-cica на все обличчя окрім підборіддя; крем з ретинолом Some By Mi на підборіддя.

Обовʼязково поділюсь результатом. Ретинол - поки моя остання спроба вплинути на підборіддя. Поживем - побачим. Він змушений допомогти та спасти мою не критичну ситуацію 🙏🏻

Спокійного вам дня та здорової шкіри!