Не травмуюча саліцилова кислота у зручному форматі
Огляд очищаючих дисків для обличчя Stridex
Всім привіт ✌
Мені здається, що всі ще з підліткового віку знають, що саліцилова кислота - це відмінний спосіб боротися з висипами. Нажаль, про те, що вона може дуже сильно травмувати шкіру я дізналася вже по факту, адже коли тобі 15 ти не дуже думаєшь про наслідки.
Вже років 10 я не бігаю в аптеку за агресивною саліцилкою, а розглядаю більш м'які косметичні засоби з її вмістом. До одного з таких продуктів можна віднести очищуючі диски проти акне з саліциловою кислотою та алое "Stridex", яким присвячений цей допис👇
🐸 Зовнішній вигляд:
Диски представлені в невеликій пластиковій баночці, яка не займає багато місця на поличці у ванній кімнаті. На жаль, пінцета або лопатки в комплекті немає, а це було б дуже зручно.
У моїй баночці 55 дисків, відповідно її вистачає приблизно на півтора місяці, за умови щоденного використання.
🐸 Трохи про склад:
У складі дійсно є саліцилова кислота, в помірному дозуванні - 0,5%, що вважається безпечною кількістю для поверхневого очищення шкіри.
Основний акцент компонентів складу зроблено на протизапальну дію, очищення, заспокоєння та злегка зволоження.
🐸 Консистенція та аромат есенції:
Есенціі в баночці в помірній кількості. Коли дістаєш диск, то з нього не тече, але водночас він достатньо просочений для обробки необхідної ділянки шкіри.
Есенція за консистенцією рідка, з легким натяком на липкість, але не критично.
Аромат приємний, пахне ментоловою карамелькою, запах не різкий, на шкірі довго не затримується.
🐸 Диски:
Вони двосторонні:
- З одного боку вона рельєфна, на кшталт бджолиних сот, відповідає за очищення шкіри та легкий пілінг.
- Другий бік повністю гладкий, заспокоює шкіру після очищення.
В банці педи дуже щільно прилягають один до одного. Тому завжди витягується кілька дисків відразу, замість одного. Зручніше діставати та розділяти їх пінцетом, якого немає в комплекті, тому я використовую звичайний металевий для брів.
Диски виготовляються з м'якого нетканого матеріалу, який має назву спанлейс.
Матеріал щільний, не рветься та не розшаровується. Рельєфна сторона жорсткіша, гладка сторона трохи м'якіша. Однак жодна із сторін зовсім не травмує шкіру.
🐸 У викор истанні:
Я використовую диски, тільки коли на шкірі з'являються небажані висипання, тобто не кожного дня. Причому, використовую не тільки для обличчя, а й для тіла.
Протираю ними шкіру після вмивання, замість тоніка.
Спочатку використовую рельєфну сторону для очищення, а потім протираю шкіру гладкою стороною.
* До речі, деякі джерела рекомендують використовувати диски навпаки, спочатку гладку сторону, щоб видалити бруд та макіяж з поверхні шкіри, а потім текстуровану сторону, щоб більш ефективно очистити пори та боротися з акне.
Але мені більше подобається мій спосіб використання)
Рельєфний бік диску працює обережно, набагато м'якше, ніж пілінг. Під час використання відчувається легке поколювання та охолодження. При опрацюванні зони з активним запаленням, шкіра може щипати, але терпимо. Протираю шкіру рельєфною стороною близько 2-х хвилин, диск плавно ковзає по шкір. Під час протирання може з'явитись легке почервоніння.
Гладка сторона працює супер-ніжно, як звичайний ватний диск, особливо ніяких відчуттів не викликає. Злегка знімає почервоніння та прибирає ефект пощипування.
* Під час використання диска на тілі (у моєму випадку – груди та плечі), відчуття ідентичні, як і при використанні на обличчі.
Після використання на шкірі залишаються сліди від есенції, вона вбирається близько 3 хвилин. Після повного вбирання не залишає блиску, липкості та стягнутості.
Завжди завершую процес очищення нанесенням зволожуючого крему або сироватки.
🐸 Ефект:
- Я думаю, що найголовніше в цих дисках - порятунок від висипань і вони непогано справляються з цим завданням. Ефект у педів накопичувальний. З першого застосування він знімає почервоніння, з другого - запалення та болючість висипів, з третього - відбувається лікувальний ефект. На 4-5 застосування від легких висипів не залишиться й сліду. Диски швидше працюють на тілі, ніж на обличчі.
- Добре очищають шкіру від повсякденних забруднень та залишків макіяжу. Також трохи очищають пори, але очищення більш поверхове, ніж глибоке.
- Після використання диска шкіра в тонусі виглядає дуже свіжою і відпочившою. Мені здається, що такий ефект досягається завдяки бадьорому ментолу зі складу.
- Пом'якшують шкіру, роблять її більш гладкою і приємною на дотик.
- Вирівнюють тон, шляхом легкого освітлення шкіри. За рахунок цього сліди від постакне здаються не такими помітними.
- Диски не сушать і не стягують шкіру, також не провокують лущення. Але в той же час вони дають дуже слабке зволоження.
- Немає обіцяного ефекту матування, він може бути помітний протягом години після очищення. Потім шкіра жирнитися як завжди, іноді навіть здається, що більше звичайного.
🐸 Висновок:
Класні диски для очищення, не впевнена, що вони підійдуть для щоденного використання, але для використання в момент загострення висипів дуже рятують).
Дякую за увагу 💚
Коментарі (0)