Ya Yana

Було страшно, але дуже цікаво - Glycolic Acid 7% Toning Solution

Було страшно, але дуже цікаво - Glycolic Acid 7% Toning Solution

Про тонік

💛Ефективний для усіх типів шкіри, але якщо у вас чутлива, то треба використовувати обережно або проконсультуватися із лікарем.

💛Рівень рН 3,5-3,7

💛Виключно для використання у вечірній схемі догляду.

💛Відбілює та бореться із пігментацією.

💛Відлущує та оновлює шкіру, усуваючи нерівності тону та мікрорельєфу.

Основні компоненти: гліколева кислота, алое вера та екстракт листя тасманійського перцю.

Я вирішила, що в моєму догляді не вистачає саме кислот. Часто чула, що вони гарно усувають постакне, вирівнюють мікрорельєф та борються із чорними цятками. А саме це — мій біль. Брати одразу пілінги я не наважилась, але накинула оком на Glycolic Acid 7% Toning Solution. А потім ще й подружка порадила, то ж я вирішила, що пора дослідити цей продукт.

Перше нанесення далося мені тремтячими руками. Я все чекала поки все нестерпно пектиме і червонітиме. Але, цього не сталося, навіть через 1,5 місяця користування. Пече тільки на місцях запалення, дуже-дуже рідко.

Я знаю як працюють кислоти. Вони здатні позбавити ледь не усіх недоліків, але перед тим — винесуть усю каку на поверхню. Тому я просто схрестила пальці, чекаючи, що моя шкіра скоро покриється акне. Але катастрофи не сталося. У перші тижні використання на обличчі з’явилися дрібні прищики, які не викликали дискомфорту та швидко сходили. Окрім того, відбулися і інші приємні сюрпризи:

🤍шкіра стала гладенька, як шовк;

🤍постакне покинуло моє обличчя;

🤍вирівнявся мікрорельєф в дуже проблемній зоні (підборіддя), де були сильні рубці від прищів;

🤍якщо з’являються нові запалення, то сходять буквально за ніч, коли раніше це процес міг затягуватися на тиждень.

З чорними цятками поки змін не бачу. Вони все ще зі мною. Але за все моє життя, з ними змогли впоратися тільки таблетки ретиноїдів (під наглядом лікаря), тому великих надій на доглядову косметику я не покладаю. Але віра ще не покинула серденько. 😄

Поки не ризикую використовувати кожен день. Наношу раз на 2-3 дні перед сном, а зранку завжди SPF.

Крем після тоніку використовую дуже рідко, адже не відчуваю сухості чи стягнутості. Але, якщо все ж наношу, то один з цих: https://club.makeup.com.ua/post/6256/

Дівчатка, він дуже економний! Виглядає так, ніби я його тільки придбала, хоча користуюся вже 1,5 місяця.

Не наносьте рясно на шкіру, особливо, якщо ви тільки почали використовувати кислоти у догляді. Трошки змочить спонж, адже є ризики спровокувати сильне почервоніння.

Тримайте шпаргалку, із чим не варто комбінувати в догляді. Якщо сьогодні ввечері нанесли тонік, то ось ці сироватки The Ordinary (або подібні до них за компонентами) — тільки ввечері наступного дня.

EUK 134,

"Buffet",

Buffet + Copper Peptides 1%,

Argireline Solution 10%,

Matrixyl 10% + HA,

Alpha Lipoic Acid 5%,

Azelaic Acid Suspension 10%,

Lactic Acid 10% + HA,

Lactic Acid 5% + HA,

Mandelic Acid 10% + HA,

Salicylic Acid 2% Solution.

Не забувайте про SPF.

Натрапила тут на крутий пост у O’Ostah, де розповідається про безліч цікавих та дієвих способів використання цього тоніку. Для тіла, волосся і навіть п’яточок. Раджу почитати https://club.makeup.com.ua/post/809/.