Порівняння двох сонцезахисних кремів від Cantabria Labs
На огляді флюїди Heliocare: Mineral для чутливої шкіри з висипаннями, і Pigment Solution для шкіри з віковими змінами. Чи можна маститись обома, якщо і те, і інше - про мою шкіру? 😀
По-перше, видихайте, бо маститись обома флюїдами одразу я не збиралась.) Але у кінці огляду я зазначу до якого засобу все ж тягнеться моя рука.
По-друге, у мене є допис на тему як обрати сонцезахисний крем ось тут https://club.makeup.com.ua/post/9193/ і я раджу спочатку ознайомитися з ним, бо я не буду розписувати про санскріни (фільтри), позначки на упаковці, залежність SPF від кількості нанесення і т.п. Зараз я просто порівнюю косметичні властивості двох засобів.
Моя історія.
Минулого літа косметолог порадила мені денний захисний крем Image (США): "...він наче флюїд і дуже комфортний.". Його я так і не купила, бо не змогла вмовити себе витратити 2200 гривень (зараз його вартість 2646грн. за 59мл.). Однак, розібравшись яким має бути сонцезахист і перевіривши склад десятків кремів на Мейкапі, мені приглянулися флюїди за ціною 780грн. і 942грн. (на момент написання допису) від Cantabria Labs (Іспанія).
Я не можу порівняти креми цих двох марок і дійти висновку які з них комфортніші, але я точно не шкодую про покупку двох обсолютно несхожих Heliocare, бо вони покривають мої потреби залежно від ситуації та настрою.
Загальні характеристики Heliocare.
Обидва засоби - це флюїди, тобто легкі креми з нежирною консистенцією, що ідеально підходять проблемній шкірі. Мінеральний має молочний колір, а Пігментований - дуже світлий беж.
Пакування ідентичне, мені подобається зручний тонкий носик. Самі ж тюбики на дотик сатинові, не вислизають з руки, кришечки легко закрутити і відкрутити. Перед нанесенням треба збовтати. Термін придатності після відкриття 9 місяців.
Змиваються дуже важко, навіть мій засіб, який має гідрофільні олії у складі, з ним не може впоратися. Тому я роблю так: у душі масажую обличчя (і тіло, де був нанесений крем) достатньою кількістю оливкової олії хвилини три, потім змиваю її натуральним милом. І макіяж попередньо змивати не треба, бо все розчиняє олія, і шкіра гладенька. Не впевнена, що це правильний спосіб.😇
1.1. Склад Heliocare 360º Mineral Fluid.
Містить 44 інгредієнти, серед яких противугреві, протимікробні, протизапальні і освітлювальні компоненти. Вік 18+.
Фільтри присутні вже з третьої позиції, всього їх два - оксиди цинку і титану. Зволожувальних компонентів дуже мало, але і чогось небезпечного немає.
Виробник зазначає, що даний склад підходить для чутливої і схильної до алергії шкіри. Але тут є нюанс: коли я нанесла крем на зону навколо очей, то очі почали сльозилися і це відчуття за день так і не пройшло.
1.2. Склад Heliocare 360º Pigment Solution Fluid.
Містить 64 інгредієнти, серед яких багато зволожуючих, омолоджуючих, розгладжуючих компонентів і таких, що зменшують пігментацію. Вік 25+.
Фільтри змішані і всього їх 7шт., присутні з четвертої позиції - етилгексил саліцилат - який з 2019 року вважається вже не таким безпечним для використання, бо його пов'язують з алергічним контактним дерматитом. Цю інформацію я прочитала вже після користування кремом, який не викликав у мене жодних специфічних реакцій.
Зазначено, що крем не подразнює очі, і це дійсно так: я сміливо наносила його і на зону навколо очей, і на повіки. Але при цьому шкіра обличчя після нанесення трохи пекла, наче я блиск для губ з ефектом збільшення нанесла.😜 Це відчуття швидко пройшло, поки я підфарбовувалась.
2.1. Текстура і нанесення Mineral Fluid.
На першому відео гарно видно рідку, але щільну текстуру флюїду, яка рівномірно розподіляється по шкірі. Натиснути на тюбик треба зовсім трошки, щоб дістати флюїд, чию консистенцію можна порівняти з тістом на млинці.🙃 Незважаючи на обіцянки "без білого ефекту", крем лягає білим шаром. Втім, варто вийти на сонечко на вулицю - і шкіра абсолютно нормального кольору, що можна побачити трохи нижче на фото.
На другому відео я намагалася видміряти 2г. засобу на кухонних вагах, але зазнала невдачі, бо ваги не реагували на крем. Довелося орієнтуватися по чайній ложці. Хоча таку кількість варто наносити на моє обличчя і шию, але в реальності мінеральний флюїд лягає досить щільно, тому ці 2г. я розподіляю і по зоні декольте.
2.2. Текстура і нанесення Pigment Solution Fluid.
На відео видно, наскільки неочікувано для мене стала така рідка, майже водяниста, текстура флюїду. Вона просто капає з тюбика, якщо й ого перевернути. Я ще й ляпнула ним на білу футболку, яку так і не змогла відіпрати, тому буду рада рекомендаціям по виведенню санскріну з одягу.))
Цей крем не лягає білим на шкіру, тож можна наносити в декілька шарів і не боятися бути блідою. Дуже легко розподіляється і всмоктується, зволожує і не підкреслює шелушіння та рубці.
3.1. До і після Mineral Fluid.
Я вже згадала, що мінеральний флюїд наноситься щільно, через що шелушіння шкіри стають дуже помітними. До того ж, обіцянка матового фінішу дійсно справдилась, що для мене шок і дивина, бо жирний тип шкіри плюс сонцезахисний крем дорівнює масляна я за півгодини. Більше того, я для експерименту нанесла флюїд в обід, дві години побула на вулиці, повернулась додому і аж після восьмої вечора вмилась. Весь цей час моя шкіра була з легким природнім сяйвом, а не лосніла від жиру.
Щодо сумісності з декоративною косметикою, то тут все складно, хоча по другому фото може здатися, що все ок. Флюїд чудово подружився з кремовими рум'янами і олівцем для брів, але не з тональним, бо тоді шелушіння шкіри ставали занадто видимі, та і шар продукту на шкірі ну дууууже товстий. Мій тональний і так з спф, тому наносити санскрін під нього сенсу нема. Найбільш шкода, що помади і бальзами одразу скочуються на флюїді, тому на губи я стараюся його не наносити.
3.2. До і після Pigment Solution Fluid.
Цей флюїд легко освітлює без білого сліду і тонує шкіру, але не перекриває недоліки і почервоніння. На фото видно, що на губах і під очима шкіра стала дійсно більш гладкою, такий собі моментальний ліфтинг-ефект. Фініш шовковий, щічки ніби трохи підсвічені природнім сяйвом. Шкіра протягом дня лосніє несильно, двох матуючих серветок було достатньо, щоб прибрати після прогулянки зайвий блиск.
Сумісність з мінеральною пудрою пречудова - шкіра гладка, наче відфотошоплена, а рубці і пори не забиті. Інші косметичні продукти також поладнали з цим кремом, помади з губ не скочуються, тому я задоволена. В кінці дня шкіра залишалась м'якою і ні пудра, ні флюїд не скотились і не позабивались у пори.
Висновки про обидва флюїди.
Heliocare 360º Mineral Fluid SPF50+
Плюси:
- склад;
- матовий фініш;
- шкіра не потребує матуючих серветок протягом дня;
- підходить жирній, комбінованій і проблемній шкірі;
- приємна консистенція.
Мінуси:
- бліде обличчя після нанесення;
- неможна наносити на зону навколо очей і губи;
- підкреслює шелушіння;
- утворює товстий шар продукту на шкірі разом з тональним.
Я б сказала, що цей продукт для відпочинку на морі, бо саме на сонечку білого сліду не видно і можна наносити наосліп, бо консистенція добре відчувається пальцями рук. У тандемі з солоною або хлорованою водою з басейна цей засіб має менше шансів викликати подразнення.
Heliocare 360º Pigment Solution Fluid SPF50+
Плюси:
- без білого сліду;
- зволожує і розгладжує;
- можна наносити на губи і зону навколо очей;
- дружить з косметикою.
Мінуси:
- є запитання до першого фільтру у складі;
- дуже рідка консистенція і можна ляпнути на одяг, і не відіпрати пляму;
- пече після ненесення декілька хвилин.
А от властивості цього флюїду, на мою думку, підходять для щоденного використання у місті. Він заощадить час на макіяжі і допоможе створити легкий денний образ. Я б побоялась з ним купатися у солоній воді, бо маю відносно чутливу шкіру і її реакцію мені важко вгадати.
Гадаю, що обидва креми справляються з захистом від сонця, тому висновок я роблю опираючись виключно на їх косметичні властивості. Посилаючись на допис, який я згадувала на початку, і керуючись правилом з нього "обирати треба той крем, яким ви будете користуватись", я відверто зізнаюся, що рука тягнеться частіше до Pigment Solution Fluid. Все ж добре, що у мене є два різні сонцезахисні креми, бо я ж жінка: сьогодні хочу одним мазюкатися, а завтра - іншим.🙈
Коментарі (0)