Надія nhutei

Порівняння двох сонцезахисних кремів від Cantabria Labs

Порівняння двох сонцезахисних кремів від Cantabria Labs

По-перше, видихайте, бо маститись обома флюїдами одразу я не збиралась.) Але у кінці огляду я зазначу до якого засобу все ж тягнеться моя рука.

По-друге, у мене є допис на тему як обрати сонцезахисний крем ось тут https://club.makeup.com.ua/post/9193/ і я раджу спочатку ознайомитися з ним, бо я не буду розписувати про санскріни (фільтри), позначки на упаковці, залежність SPF від кількості нанесення і т.п. Зараз я просто порівнюю косметичні властивості двох засобів.

Минулого літа косметолог порадила мені денний захисний крем Image (США): "...він наче флюїд і дуже комфортний.". Його я так і не купила, бо не змогла вмовити себе витратити 2200 гривень (зараз його вартість 2646грн. за 59мл.). Однак, розібравшись яким має бути сонцезахист і перевіривши склад десятків кремів на Мейкапі, мені приглянулися флюїди за ціною 780грн. і 942грн. (на момент написання допису) від Cantabria Labs (Іспанія).

Я не можу порівняти креми цих двох марок і дійти висновку які з них комфортніші, але я точно не шкодую про покупку двох обсолютно несхожих Heliocare, бо вони покривають мої потреби залежно від ситуації та настрою.

Обидва засоби - це флюїди, тобто легкі креми з нежирною консистенцією, що ідеально підходять проблемній шкірі. Мінеральний має молочний колір, а Пігментований - дуже світлий беж.

Пакування ідентичне, мені подобається зручний тонкий носик. Самі ж тюбики на дотик сатинові, не вислизають з руки, кришечки легко закрутити і відкрутити. Перед нанесенням треба збовтати. Термін придатності після відкриття 9 місяців.

Змиваються дуже важко, навіть мій засіб, який має гідрофільні олії у складі, з ним не може впоратися. Тому я роблю так: у душі масажую обличчя (і тіло, де був нанесений крем) достатньою кількістю оливкової олії хвилини три, потім змиваю її натуральним милом. І макіяж попередньо змивати не треба, бо все розчиняє олія, і шкіра гладенька. Не впевнена, що це правильний спосіб.😇

Містить 44 інгредієнти, серед яких противугреві, протимікробні, протизапальні і освітлювальні компоненти. Вік 18+.

Фільтри присутні вже з третьої позиції, всього їх два - оксиди цинку і титану. Зволожувальних компонентів дуже мало, але і чогось небезпечного немає.

Виробник зазначає, що даний склад підходить для чутливої і схильної до алергії шкіри. Але тут є нюанс: коли я нанесла крем на зону навколо очей, то очі почали сльозилися і це відчуття за день так і не пройшло.

Містить 64 інгредієнти, серед яких багато зволожуючих, омолоджуючих, розгладжуючих компонентів і таких, що зменшують пігментацію. Вік 25+.

Фільтри змішані і всього їх 7шт., присутні з четвертої позиції - етилгексил саліцилат - який з 2019 року вважається вже не таким безпечним для використання, бо його пов'язують з алергічним контактним дерматитом. Цю інформацію я прочитала вже після користування кремом, який не викликав у мене жодних специфічних реакцій.

Зазначено, що крем не подразнює очі, і це дійсно так: я сміливо наносила його і на зону навколо очей, і на повіки. Але при цьому шкіра обличчя після нанесення трохи пекла, наче я блиск для губ з ефектом збільшення нанесла.😜 Це відчуття швидко пройшло, поки я підфарбовувалась.

На першому відео гарно видно рідку, але щільну текстуру флюїду, яка рівномірно розподіляється по шкірі. Натиснути на тюбик треба зовсім трошки, щоб дістати флюїд, чию консистенцію можна порівняти з тістом на млинці.🙃 Незважаючи на обіцянки "без білого ефекту", крем лягає білим шаром. Втім, варто вийти на сонечко на вулицю - і шкіра абсолютно нормального кольору, що можна побачити трохи нижче на фото.

На другому відео я намагалася видміряти 2г. засобу на кухонних вагах, але зазнала невдачі, бо ваги не реагували на крем. Довелося орієнтуватися по чайній ложці. Хоча таку кількість варто наносити на моє обличчя і шию, але в реальності мінеральний флюїд лягає досить щільно, тому ці 2г. я розподіляю і по зоні декольте.

На відео видно, наскільки неочікувано для мене стала така рідка, майже водяниста, текстура флюїду. Вона просто капає з тюбика, якщо його перевернути. Я ще й ляпнула ним на білу футболку, яку так і не змогла відіпрати, тому буду рада рекомендаціям по виведенню санскріну з одягу.))

Цей крем не лягає білим на шкіру, тож можна наносити в декілька шарів і не боятися бути блідою. Дуже легко розподіляється і всмоктується, зволожує і не підкреслює шелушіння та рубці.

Я вже згадала, що мінеральний флюїд наноситься щільно, через що шелушіння шкіри стають дуже помітними. До того ж, обіцянка матового фінішу дійсно справдилась, що для мене шок і дивина, бо жирний тип шкіри плюс сонцезахисний крем дорівнює масляна я за півгодини. Більше того, я для експерименту нанесла флюїд в обід, дві години побула на вулиці, повернулась додому і аж після восьмої вечора вмилась. Весь цей час моя шкіра була з легким природнім сяйвом, а не лосніла від жиру.

Щодо сумісності з декоративною косметикою, то тут все складно, хоча по другому фото може здатися, що все ок. Флюїд чудово подружився з кремовими рум'янами і олівцем для брів, але не з тональним, бо тоді шелушіння шкіри ставали занадто видимі, та і шар продукту на шкірі ну дууууже товстий. Мій тональний і так з спф, тому наносити санскрін під нього сенсу нема. Найбільш шкода, що помади і бальзами одразу скочуються на флюїді, тому на губи я стараюся його не наносити.

Цей флюїд легко освітлює без білого сліду і тонує шкіру, але не перекриває недоліки і почервоніння. На фото видно, що на губах і під очима шкіра стала дійсно більш гладкою, такий собі моментальний ліфтинг-ефект. Фініш шовковий, щічки ніби трохи підсвічені природнім сяйвом. Шкіра протягом дня лосніє несильно, двох матуючих серветок було достатньо, щоб прибрати після прогулянки зайвий блиск.

Сумісність з мінеральною пудрою пречудова - шкіра гладка, наче відфотошоплена, а рубці і пори не забиті. Інші косметичні продукти також поладнали з цим кремом, помади з губ не скочуються, тому я задоволена. В кінці дня шкіра залишалась м'якою і ні пудра, ні флюїд не скотились і не позабивались у пори.

Heliocare 360º Mineral Fluid SPF50+

Плюси:

  • склад;
  • матовий фініш;
  • шкіра не потребує матуючих серветок протягом дня;
  • підходить жирній, комбінованій і проблемній шкірі;
  • приємна консистенція.

Мінуси:

  • бліде обличчя після нанесення;
  • неможна наносити на зону навколо очей і губи;
  • підкреслює шелушіння;
  • утворює товстий шар продукту на шкірі разом з тональним.

Я б сказала, що цей продукт для відпочинку на морі, бо саме на сонечку білого сліду не видно і можна наносити наосліп, бо консистенція добре відчувається пальцями рук. У тандемі з солоною або хлорованою водою з басейна цей засіб має менше шансів викликати подразнення.

Heliocare 360º Pigment Solution Fluid SPF50+

Плюси:

  • без білого сліду;
  • зволожує і розгладжує;
  • можна наносити на губи і зону навколо очей;
  • дружить з косметикою.

Мінуси:

  • є запитання до першого фільтру у складі;
  • дуже рідка консистенція і можна ляпнути на одяг, і не відіпрати пляму;
  • пече після ненесення декілька хвилин.

А от властивості цього флюїду, на мою думку, підходять для щоденного використання у місті. Він заощадить час на макіяжі і допоможе створити легкий денний образ. Я б побоялась з ним купатися у солоній воді, бо маю відносно чутливу шкіру і її реакцію мені важко вгадати.

Гадаю, що обидва креми справляються з захистом від сонця, тому висновок я роблю опираючись виключно на їх косметичні властивості. Посилаючись на допис, який я згадувала на початку, і керуючись правилом з нього "обирати треба той крем, яким ви будете користуватись", я відверто зізнаюся, що рука тягнеться частіше до Pigment Solution Fluid. Все ж добре, що у мене є два різні сонцезахисні креми, бо я ж жінка: сьогодні хочу одним мазюкатися, а завтра - іншим.🙈