Швець Карина🤍

Кислотна пінка від українського бренду Cocos

Кислотна пінка від українського бренду Cocos

З брендом Cocos я знайома вже давно, роки три точно - я регулярно купую їх пілінг Джесснера (мій допис був тут ➡️ https://club.makeup.com.ua/post/14014/ ). До речі, саме пілінги цього бренду свого часу допомогли мені більш-менш згладити текстуру шкіри після важкого акне. Бренд родом з Одеси.

Наразі лікуюсь адапаленом, шкіра чутлива і я взяла на пробу саліцилово-азелаїновий пілінг (поки тестую🫧).

Але давайте все ж повернемось до пінки.

Кислотна пінка від українського бренду Cocos

Пакування стандартне для цієї категорії засобів, зупинятись я не буду на ньому. Ціна плаваюча, бачила на мейкап за 150 грн, але я брала взагалі за 86 грн, якщо не помиляюсь (це були передноворічні знижки у бренду).

Виробником вказано, що пінка для очищення в період до та після пілінгів, але вона має такий цікавий склад, що я довго хотіла взяти її як кислотний очисник на постійну основу.

🫧Вода очищена

🫧Лаурил глюкозид карбоксилат: мʼяка ПАР

🫧Лаурил глюкозид: мʼяка ПАР, виконує також функцію емульгатора

🫧Кокамідопропіл бетаїн:мʼяка ПАР з кокосу

🫧Коко-глюкозид: мʼяка ПАР з кокосу

🫧Гліцерил олеат: Емульгатор і зволожувач.

🫧Саліцилова кислота 2%: ВНА-кислота, яка має властивості ексфоліації та бореться з акне.

🫧Гліколева кислота, Яблучна кислота, Винна кислота, Молочна кислота: АНА-кислоти, які виуористовуються для ексфоліації шкіри та покращення текстури.

🫧Д-пантенол: Про-вітамін В5, який заспокоює та зволожує шкіру.

🫧Алантоїн: має заспокійливі властивості і сприяє загоєнню шкіри.

🫧Гіпоалергенна віддушка: насправді не впевнена, що віддушка може бути гіпоалергенною 😅

Я вже писала про переваги кислот і кому, яка підходить ➡️ https://club.makeup.com.ua/post/14767/

Вважаю цей допис одним з найкорисніших у моєму профілі

🙄

По складу питань не маю, подобається поєднання мʼякої миючої основи і легкої комбінації кислот. Виробник вказує рН 4 - кислий і корисний для шкіри. Засіб має характерний запах кислот, хто знає, як це - зрозуміє.

Я перевіряла рН смужкою, вона дійсно показала кислий, але там діапазон починається з 5 і взагалі вони в мене вже давно протерміновані😂 тож не знаю, наскільки таке дослідження є достовірним)

Виробник радить лишати пінку на 30 секунд на обличчі, я намагаюсь ретельно очищувати протягом хвилини, а потім лишати ще хоча б на 1-2 хвилин, поки займаюсь своїми іншими справами в душі (вмиваюсь я і зранку, і ввечері саме в душі, тому час для експозиції є).

Спочатку використовувала пінку у вечірній рутині, але вона дійсно лагідна і я захотіла її перенести на ранок (бо зранку в рутині не маю активів в основному, а кислотний очисник - хороший варіант).

Засіб не пересушує шкіру, не стягує її - після вмивання відчуття очищеного обличчя, але не до скрипу.

Перший час не розуміла її ефекту, але потім між грудей зʼявилось декілька запалень і я так само в душі масажувала пінкою цю ділянку і лишала ще на деякий час. За пару днів все пройшло і пілсушилось, навіть не лишилось слідів.

Десь тижні два тому мене обсипало, і я знову почала використовувати пінку і зранку, і ввечері за такою ж схемою (ретельно очистити і залишити). Запалення реально підстухали, почервоніння з них сходило після вмивання і десь за три дні стан шкіри прийшов більш-менш у норму. Звичайно, це заслуга не лише пінки, а ще й інших засобів, але судячи зі стану шкіри саме після вмивання, вона там теж гарно попрацювала.

Мені подобається ефект у будь-якому разі, вона не впливає суттєво на сальні нитки, проте все ж таки трохи їх освітлює і загалом підтримує рівний тон обличчя (наскільки це можливо в моєму випадку). Думаю, що це гарний варіант очисника для проблемної шкіри.

Я реально лишилась задоволеною засобом, враховуючи ціну - це просто скарб. В мене лежить кислотна умивачка Acnemy, але я поки не хочу її відкривати - потім цікаво буде порівняти їх дію)

Пінку лишаю у списку «дуже сподобалось» і повторювати точно буду, але у бренду є ще декілька кислотних очисників (саме пінки, на жаль, не представлені на мейкапі), які я теж хочу спробувати і потім вже обрати найбільш підходящий для себе.