Тетяна Супронюк

Моя ранкова та вечірня рутина по догляду за обличчям

Моя ранкова та вечірня рутина по догляду за обличчям

У догляді за обличчям я люблю корейську косметику. Але, іноді в догляд включаю засоби від інших країн-виробників. Сьогодні розкажу про догляд, який обрала для свого обличчя на цю осінь.

  • 💕Очищувальний гель-мус для жирної та проблемної шкіри La Roche-Posay Effaclar Purifying Foaming Gel - це густий гель для вмивання. Так, він підсушує шкіру. Після використання цього гелю для вмивання потрібно добре зволожувати шкіру обличчя. На ранок хочу взяти щось легше, для більш делікатного очищення. Але ввечорі, цей гель-мус дуже добре очищує шкіру обличчя від залишків косметики, та змиває гідрофільну олію чи бальзам. Особисто в мене гель Effaclar не викликає нових висипів та подразнення шкіри. Хочу зазначити, що засіб має дуже економний розхід. Маленької краплинки вистачить, щоб зробити пінку на долонях і вмитися.
  • 💕Heimish All Clean Balm Mandarin Очищувальний бальзам для зняття макіяжу з мандарином Детальніше про нього тут https://club.makeup.com.ua/post/15507/ Змивати макіяж мені все ж зручніше рідкою гідрофільною олією. Але вона закінчилась, тому змиваю макіяж зараз бальзамом і можу сказати, що використання не економне. А от змивати СПФ з лиця цим гідрофільним бальзамом - це справжня насолода. Приємний цитрусовий аромат огортає тебе, поки ти його наносиш. Приємні відчуття на обличчі при розтиранні - бальзам тане від тепла рук. Для одного застосування потрібно зовсім трошки бальзаму - так він дуже економний у використанні. Бальзам круто очищує шкіру обличчя, добре емульгується. Бальзам/олію обов"язково потрібно змивати пінкою/гелем для вмивання! Іноді вмиваюся після більзаму ензимкою - так теж норм)
  • 💕Глибоко очищувальна ензимна пудра Medi Peel Micro Tea Powder Cleanser https://club.makeup.com.ua/post/11275/ У якості додаткового очищення шкіри та відлущення клітин на обличчі використовую ензимну пудру декілька разів на тиждень, інтуїтивно, за необхідністю. У ранковій чи вечірній рутині - не має значення. Ензимна пудра при контакті з водою перетворюється на ніжну пінку, яка делікатно очищує шкіру обличчя, не пересушуючи її. Це моя перша ензимна пудра, і я від неї взахваті! Хочу зазначити, що засіб має дуже економний розхід - при використанні 2-3 рази на тиждень, з 25.12.22 року я використала приблизно пів банки. Поряд на фото нова баночка, яку я купила про запас, але старої мені вистачить ще на дуже довго.

Що мені дає таке очищення?

Завдяки постійному використанню у вечірній рутині гідрофільного бальзаму/олії, та періодичному використанню ензимної пудри, я помітила зменшення кількості чорних цяток, звуження пор та відсутність підшкірників. Але, це працює, тільки при комплексному догляді з відновленням та активами. Про це розповідаю далі.

  • 💕Мій актив на ранок цієї осені - НІАЦИНАМІД. Що він дає? Ніацинамід регулює роботу сальних залоз, знижує секрецію шкірного сала, а також помітно зменшує кількість запалень, акне та постакне, висвітлює пігментні плями. Зараз використовую 2 сироватки з ніацинамідом, чергую їх.
  1. Сироватка для обличчя з ніацинамідом і цинком Cos De BAHA Niacinamide 20% + Zinc 4% Serum Ця сироватка класно загоює ранки від прищів, прискорює дозрівання прищів, та висвітлює пост-акне. Звужує пори і регулює виділення себуму - за рахунок цього, запобігає утворенню нових висипань. Сироватка рідка, залишає сильну липкість після застосування. Але, її обов"язково потрібно перекривати кремом, і тоді липкість поступово зникає. Має економний розхід, добре розподіляється та швидко вбирається в шкіру. Чудова сироватка, мені сподобалась, покупку повторю.
  2. Друга сироватка, яка вже закінчується, з подарункового боксу від Мейкап. Сироватка для обличчя Max Factor Miracle Pure Skin Illuminating Serum детальний огляд тут https://club.makeup.com.ua/post/14826/ Ця сироватка з ніацинамідом та вітаміном С. Вона добре зволожує шкіру. Розхід має не економний. Вау-ефекту від неї я не помітила. Використаю і знову не куплю.
  • 💕Те, без чого не обходиться мій догляд за обличчям вранці та ввечорі - засіб для зони навколо очей. В цій зоні я маю тонку шкіру, та виражені мімічні зморшки. Якщо шкіру під очима не зволожувати, вона страждає від сухості та стягнутості, особливо це видно, коли наносиш тональний крем і зверху пудру (можна побачити пустелю Сахару). Саме тому обираю поживні креми для зони навколо очей, які будуть добре зволожувати на насичувати цю ділянку обличчя. Цієї осені в мене чудовий крем, який можу і хочу порекомендувати вам - Омолоджувальний крем для повік з пептидами Medi Peel Peptide 9 Hyaluronic Volumy Eye Cream Детальний огляд, який я робила на початку користування тут https://club.makeup.com.ua/post/12717/ Віднеслась до крему скептично, дівчатка мені казали, що пептидам потрібен час, зачекай - і побачиш результат. Використавши десь пів флакона, я дійсно помітила результат! Шкіра наповнена, зволожена, пружна, маленькі мімічні зморшки стали менш помітні. При чому, є накопичувальний ефект, якщо пропустити нанесення крему зранку і нанести лише ввечорі, за день шкіра не буде страждати від сухості. Флакона 40 мл мені вистачило приблизно на 5 місяців щоденного використання зранку та ввечорі. З задоволенням довикористовую цей флакон та повторю покупку в майбутньому.

  • 💕Завершальний етап догляду за шкірою обличчя вранці - нанесення крему з СПФ фільтрами. На цю осінь маю 2 таких креми.
  1. Сонцезахисний знежирений крем SPF 50+ Farmstay Oil-Free Uv Defence Sun Детальніше про нього тут https://club.makeup.com.ua/post/15892/ Сонцезахист забезпечується в основному фізичними фільтрами ОКСИД ЦИНКУ та ДІОКСИД ТИТАНУ, вони утворюють захисний бар"єр на шкірі і відбивають ультрафіолетові промені. Також у складі є додаткові сонцезахисні компоненти та рослинні екстракти. Не містить олій. Комфортний в нанесенні, швидко вбирається, не залишає плівки чи жирності, не вибілює лице. Має густу жирну текстуру та приємний косметичний аромат. Бюджетна ціна, можна придбати за 180-200 грн. Мені подобається цей крем, наношу його, тоді коли не збираюся наносити макіяж.
  2. Сонцезахисний крем з пробіотиками Beauty of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotic SPF50+ PA++++ https://club.makeup.com.ua/post/13138/ Дуже популярний спф-крем на стабільних нових хімічних фільтрах. Легкий, невагомий, приємний - це все про Beauty of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotic Швидко вбирається та не залишає липкості чи жирної плівки. Добре зволожує шкіру обличчя. Наношу під макіяж. Цей спф-захист мені дуже подобається. Планую використовувати і далі, вже купила 2 штуки таких про запас.

Що мені дає такий ранковий догляд?

Зволожена і пружна шкіра обличчя та зони навколо очей. Надійний захист від сонячного випромінювання, який запобігає утворенню пігментних плям та фото-старіння шкіри.

Коли всі домашні справи завершено - можна і про себе подбати.

  • 💕 Після вмивання я наношу головний актив вечірнього догляду - САЛІЦИЛОВА КИСЛОТА - Тонік для лікування акне й звуження пор Cos De BAHA Salicylic Acid BHA 2% Liquid. На осінь обрала для себе у форматі тоніка в концентрації 2% від корейського бренду Cos De BAHA Він надає бактерицидну іі протизапальну дію, знищує бактерії, що викликають запалення всередині комедона, пригнічує виділення себуму і регулює роботу сальних залоз, зменшуючи жирність шкіри. Пом"якшує і відлущує ороговілий шар шкіри, розм"якшує і розчиняє сальні пробки у фолікулах. Тонер на 85% складається з органічних інгредієнтів. Не містить сульфатів, парабенів. З допоміжних складових - алое вера, ніацинамід. Зручний дозатор. Тонер економний у використанні.Тонер потрібно наносити у вечірньому догляді за допомогою спонжів, але я наношу і пальцями, так використання ще економніше. Після тривалого використання можу зазначити, що тонер ефективно справляється з задачею боротьби з комедонами. Лікує висипання. Це вже не перший мій флакон, люблю цей засіб, і вже придбала про запас.
  • 💕 Догляд за зоною навколо очей ввечорі - це крем або патчі. Про крем я писала в ранковій рутині. Коли є настрій на патчі, використовую Патчі для очей, регенерувальні Mizon Snail Repair Intensive Gold Eye Gel Patch Детальний огляд робила тут https://club.makeup.com.ua/post/15499/. Вже використала половину, і можу зазначити, що патчі дають тільки зволоження і більш нічого. Довикористовую, і більше купувати не буду. Моя позиція щодо патчів залишилася незмінною, краще взяти хороший рем.
  • 💕 Активи потрібно закривати кремом, який відновлює шкірний бар"єр. В мене це Зволожувальний бар'єрний крем для обличчя Purito Dermide Relief Barrier Moisturizer https://club.makeup.com.ua/post/11277/ Це вже друга банка такого крему в мене і я обов"язково повторю його знову! Містить кераміди у складі. Він легкий, і поживний водночас. Швидко вбирається в шкіру, при цьому не залишає липкості чи жирності. Економний. Без запаху. Зручна помпа-дозатор, яка дозволяє використати крем до останньої каплі у флаконі (попередній флакон я розрізала і перевіряла, чи є там ще кремчик, виявлила - що немає). Чудово зволожує шкіру і відновлює її баланс.

Далі, в моєму догляді є додаткові засоби:

  • 💕 Для догляду за віями та бровами періодично (як не забуваю) використовую спеціальну олійку. Сироватка для вій Etude House My Lash Serum - в складі має комплекс рослинних екстрактів і масел, вітамінів і пантенол. Після використання можу зазначити, що сироватка не прискорює ріст вій, а лише доглядає за ними. Це я відчула в тому, що є різниця в нанесенні туші для вій. Вії стали більш пухнастими, і та туш, яка раніше не давала об'єму на віях, тепер його дає. Сироватка рідка, маслянистої консистенції. Має дуже ніжну щіточку, нею ви не будете дряпати повіки. При нанесенні великої кількості - сироватка тече на зону під очима. Також наношу періодично її на брови, волоски від неї ростуть скоріше та більш грубі. Ефекг більше видно на бровах, ніж на віях.
  • 💕 У вечірній рутині вважаю обов"язковим наносити поживний бальзам на губи. Це дасть змогу запобігти сухості губ. Використовую Бальзам-стік для губ з SPF 20 "Зволоження та живлення" Babe Laboratorios Lip Care Stick. Детальний огляд тут https://club.makeup.com.ua/post/17326/ Приємний жирненький бальзамчик, який тане при контакті з теплом губ. Має приємний косметичний аромат. Добре зволожує губи.

Що мені дає такий вечірній догляд?

Я вважаю, що догляд за обличчям має бути комплексним і включати всі етапи. Основні його аспекти - це очищення та віднолення. Без них результату від активів не досягти. Мій вечірній догляд спрямований на лікування висипань та відновлення шкірного бар"єру.

На цьому у мене все. Дякую за увагу ❤️