Nata_Po

Скільки коштує мій рутинний догляд за обличчям?

Скільки коштує мій рутинний догляд за обличчям?

Окремі елементи догляду ми купляємо зазвичай по 1-2 одиниці, в залежності від того, що завершується. А враховуючи різний об'єм упакування, інтенсивність використання, різні продукти завершують по-різному і це окей.

Дечого мені вистачає взагалі на роки, дещо завершується за кілька місяців, а щось за півроку. Тому я ніколи в своєму житті не намагалась порахувати, а скільки ж коштує весь мій догляд в цілому, та скільки це може виходити з перерахунку на місяць.

Це буде зовсім не просто, бо частину продуктів я купувала раніше, і не факт, що точно згадаю ціни, але намагатимусь) Вирішила дивитись актуальні ціни на сьогоднішній день на Мейкап, буде простіше і більш актуально. Ну і потрібно враховувати, що при бажанні завжди можна знайти дешевше.

Поїхали)

  1. Міцелярна двофазна вода від Garnier 400 мл - 200грн. Мені її вистачає дуже надовго. І, мені здається, що більше, ніж на рік. Подивилась по записах попередню баночку я завершила 18 травня. Тобто залишок - результат використання впродовж 4х місяців. Тому пишу орієнтовний розхід на 18 міс. Вартість 11,1 грн/міс.
  2. Гель для вмивання від Hirudo Derm 180 мл - 99 грн. Я ним користуюсь рідко, лише коли маю дуже насичений макіяж. Йому вже більше 2х років. Тому ставлю 99/36міс = 2,75 грн/міс
  3. Ензимна пудра H2Organic 80мл - 240 грн. Нею я користуюсь з зими 2-3 рази на тиждень і розхід мінімальний. Думаю, що вистачить на 1,5-2 роки точно. 13,3 грн/міс. Ось тут детальніше: https://club.makeup.com.ua/post/12047/
  4. Паста-пілінг від Ziaja 75мл - 116 грн. Користуюсь також 1-2 рази на тиждень. Розхід невеликий. ДУмаю, що вистачить на рік-півтора. 6,4грн/міс.
  1. Nacomi з 15% ніацинамідом 30мл - 180 грн. Користувалась на постійній основі, потім робила перерву, потім знову. Вона вже завершується, але ще мл 8-10 є. Розхід біля півроку, бо користувалась ще іншими продуктами і робила перерви. 30грн/міс
  2. Cos de Baha з ретинолом та бакучіолом 30мл - 577 грн. Користуюсь 2-3 рази на тиждень. Вистачить думаю, що орієнтовно на півроку - 8 місяців. 72,1 грн/міс.
  3. Benton Snail BeeUltimate serum 30мл-350 грн (купила дешевше, ніж реальна вартість). Розхід невеликий, тому вистачить до року часу. Користувалась не постійно, лише зранку чи ввечері, чергувала з ніацинамідом. 29,2грн/міс

  1. Патчі Zozu 60шт - 150 грн. Зараз я ними користуюсь рідко і в принципі відходитиму від їхнього використання. З таким використанням вистачить на півроку. 25 грн/міс.
  2. Крем під очі 30мл - 308 грн. Попереднього крему під очі від Cerave мені вистачило на півроку, але там було 14 мл. Тож, цього потенційно може вистачити на рік, але мені здається, що тут трошки більший розхід, бо більш рідка текстура. 25,7грн/міс.

  1. Lirene крем з журавлиною 50 мл - 157 грн. Ним я користувала до крему Cerave та не отримувала достатнього зволоження. Зараз, коли моя шкіра більш наповнена, та навіть має тенденцію до жирності, я знову повернулась до нього і хочу завершити, бо залишилилось зовсім трошки. Розхід біля 4 міс. 39,25 грн/міс.
  2. Крем для тіла, який я використовую для обличчя Cerave 340мл /468 грн. Враховуючи великий об'єм, то я не шкодую його у використанні. Але розхід не є великим. Думаю вистачить роки на 2. 19,5грн/міс (https://club.makeup.com.ua/post/12446/)
  1. Cerave SPF25 52мл - 426 грн. Чергую його використання з наступним кремом. Використовую його і замість денного крему. Думаю, що може вистачити десь на 9 місяців. 47,3 грн/міс https://club.makeup.com.ua/post/9646/
  2. Beauty of Joseon 50мл - 580 грн. Використовувала його, коли перебувала весь день на сонці, здебільшого влітку та періодично весною та планую ще іноді восени. Вистачить на 2 сезони точно. (Не можу знайти повнорозмірний тюбик, тому сфотографувала свою мініатюрку). Вистачить сумарно на рік чи півтора за рахунок не дуже частого використання. 32,2 грн/міс https://club.makeup.com.ua/post/9687/

Колись раніше я активно купувала, що собі, що мамі різні масочки, тканинні, гідрогелеві. Ті, які потрібно 20 хв потримати і змивати. Але, це абсолютно незручний для мене формат. Він потребує практично нерухомого стану, інтенсивного відмивання. Незручно.

Тому, тепер я використую періодично лише цю масочку від Dr.Jart+

  1. Dr. Jart+ 120мл - 250 грн. Мені її вистачить мінімум на рік. Використовую від 1-2 разів на тиждень до разу в місяць. 20,8 грн/міс https://club.makeup.com.ua/post/13221/

У мене є багато різних бальзамів, гігієнічних помад, і подібного для догляду загубами. Але це все факультативні штучки, якими можна не користуватись, бо моїм базовим доглядом стало використання:

  1. Laneige night sleeping mask з яблуком та лаймом 8г - 125грн. (купувала набором з 4шт за 500грн). Розхід дуже маленький. Я користуюсь щодня з травня, іноді наношу не лише на губи, але і на ділянки, які потребують додатково зволоження і кінця ще не видно. Думаю, що вистачить мінімум на 9 місяців. 13,9грн/міс https://club.makeup.com.ua/post/10967/

Отож, сумарно мій теперішній догляд коштує 4226 грн.

А якщо перевести витрати з розрахунку на місяць - виходить - 388,6 грн.

З одного боку вартість мого догляду не є якоюсь шаленою, а з іншого я розумію, що завжди стараюсь знайти дешевше, дочекатись акції, погуглити і купити вигідніше, аби зекономити. І за ці гроші можна купити один продукт з люксового сегменту. Але, на разів мене немає потреби в цьому.

Насправді, за потреби можна зекономити на кількох продуктах.

Можна легко обійтись без гелю для вмивання, бо я ним користуюсь вкрай рідко, без пасти-пілінг, бо мені вистачає ензимної пудри. Не є обов'язковими патчі чи крем під очі і можна спокійно використовувати крем для обличчя на цю ділянку. З легкістю можна забрати маску, 1 СПФ та залишити лише 1 крем. З одного боку ми зекономимо, а з іншого доведеться в два рази частіше купувати продукти.

Та і в цілому, якщо не мати ніякого догляду, то варто поступово розширювати свій асортимент. Як на мене для початку цілком вистачить міцелярки, зволожуючого крему та спф. Бо це база)

Звісно, окрім цього базового догляду, у мене є різні бальзамчики для губ. Я ними користуюсь у своєму буденному житті, але вони мають 50/50 декоративні та доглядові властивості. Більшість всіх гігієнічних помад я використовую, бо їх треба завершити і зі спокійною душею викинути, але я би їх зараз вже не купувала.

Я маю ще один корейський крем під очі, але ним я користуюсь впоїздках, бо він у міні-версії і дуже легенький та маленький.

Ще раніше я накупила низку кремів від Лірен, які буду по трошки вводити в догляд, щоб завершити та викинути) Зараз би я їх також не повторювала би.

Тому, власне і вказала найбільш часто використовувані мною продукти, які я обирала, купувала і вводила у свій догляд)

Також, звісно, є і такі моменти, що ми купляємо щось про запас, для наступного використання, щось чергуємо і тд ітп. Тому, звісно, витрати є трошки більшими.