Ох, 10 уроків, які я засвоїла)
Що ж методом проб та помилок ми сьогодні є саме тут)
Мені подобаються подібні челенджі, які дають змогу подумати та проаналізувати певні періоди життя та звички)
Що ж, мені довелось трошки подумати, щоб впевнено написати 10 уроків, які я засвоїла)
Поїхали)
1. Використання розсипної пудри
Все життя, для мене розсипні пудри асоціювались з бабціною косметикою, бо я не розуміла, для чого мені пудри взааглі. Бронзери, рум'яна так, але пудра то нащо?
В результаті, це тепер мій майже улюблений продукт в щоденному макіяжі. Зараз епоха кремових продуктів, які звісно ж варто припудрити, як і тональний крем, чи просто обличчя, якщо ви плануєте наносити сухий бронзер чи рум'яна. Бо скільки ж разів я стикалась з плямами на обличчі, які дуже складно розтушовувались банально від того, що продукт залипав.
(тут я робила огляд розсипної пудри, якою користуюсь зараз https://club.makeup.com.ua/post/19323/)
А якщо вам цікаво почитати більше моїх дописів про декоративну косметику - то вам за цим хештегом - #nata_po_догляд
2. Обов'язково використовувати олівець для губ
Також ніколи не розуміла, нащо потрібен він взагалі, якщо можна просто взяти і нанести рівно помаду. Мала думку, що це засіб, який використовують люди, які не вміють рівно промальовувати контур губ) Але близько року-півтора, олівчик для губ - моя любов. Це одразу + 100 до охайності вашого макіяжу. Пам'ятаю також, що я могла промальовувати губи вужче, ніж мій анатомічний контур, жахіття. З олівчиком я розумію, що будь-який засіб виглядатись в 100 разів краще, що блиск, що матова помада, що тінт чи бальзам. Ви нанесли олівчик, ваші губки оддразу стали чіткими, рівними, а усі неточності відразу покинули ваше обличчя)
Не кажу вже про те, що за допомогою олівця можна і модифікувати відтінок помади, яку використовуєте, тому це просто мастхев)
(на разі мій щоденний гелевий олівчик це https://club.makeup.com.ua/post/18512/ у 201 відтінку)
3.Не купувати холодні відтінки олівців для губ
Це вже суто мій лайфхак, до якого я дійшла. Я не можу визначити свій кольоротип, але чітко розумію, що всі холодні чи навіть можливо нейтральні помади на моїх губах будуть виглядати фіолетовато-сірувато і якось нездорово, додаючи дешевизни вигляду, і наче вкрала бабціну косметику. Але, якщо скажімо прохолодно-рожеву помаду можна підкоригувати теплішим відтінком олівця, то з холодним контуром, тепліша помада виглядатиме трошки дивно (принаймні на мені). Тому завжди стараюсь купувати коричневато-рожево-сервонуваті відтінки, трошки темніше за колір моїх губ, і тоді все чудово та натурально виглядає. Взагалі люблю комбо олівця і рожевої помади, дуже освіжає) бо чисто рожева виглядає якось нездорово)
4. Не наносити щільні та дуже поживні сироватки зранку
Коли я лише починала формувати свій догляд за обличчям, мені хотілось максимально наповнити, зволожити та відновити свою шкіру, що зранку, що ввечері.
Але...доволі поживна сироватка + крем/спф + косметика можуть почати скатуватись разом. Саме це я і спостерігала не один раз, а потім до мене дійшло, що зранку краще використовувати гелевоподібні, гіалуронові сироватки, які швидко всмоктуються та не переобтяжують шкіру обличчя.
(https://club.makeup.com.ua/post/34216/ - з цією зранку я якраз і отримувала скочування косметики, при тому, що на вечір це моя улюблена топова сироватку, яку повторюватиму тисячу разів)
5. Краще купити 1 раз оригінальні парфуми, ніж 5 разів підробку
Поки я була юною та молодою, я купувала парфуми-клони десь на базарчику. Ходили чутки, що оригінальні аромати продавались лише у Франції, а у всіх наших магазинах також підробки, які на колінах в метро розливаються, тільки за великі гроші. І хто я була така, щоб цьому не вірити?
Звісно ті парфуми за 150 грн 100мл мали якийсь дещо подібний віддалено вайб, як і оригінальні аромати, як мені здавалось ,але я могла їх розпиляти по 10 разів і відповідно вони в мене закінчувались швидко і в базі мали якесь неприємне кислувато-дивакувате звучання.
В підсумку, дівчинка підросла, і одного дня їй подарували оригінальні парфуми і я наче відкрила очі на парфумерію та свій, який я чомусь оминала через якісь теорії змови)) Виявилось, що може бути достатньо 1-2 розпилень, щоб за тобою був шлейф, що аромат може триматись цілий день. І ще, що він може змінюватись впродовж свого звучання та не скочуватись в невнятну кислу базу.
Виявилось, що одного аромату може вистачити на кілька років легко за рахунок більш ощадливого використання, бо банально, якщо ви 10 разів напшикаєтесь, то задушите себе і всіх навколо)
Ну і я вже навіть не казатиму нічого про те, що купляючи оригінальні продукти, ми підтримуємо виробника, парфумера та усіх людей, залучених до створення аромату, парфумерної ідеї та історії, яку нам намагаються передати, а не просто копію. В цей момент відчуваєш себе частиною цієї історії, і це круто.
Тому радісно би порадила молодшій собі краще купити 1 раз оригінал, ніж щороку (в кращому випадку) по якійсь неякісній репліці.
Усі свої парфумерні дописи в мене відсортовані за цим хештегом #nata_po_парфуми
6.Наявність класного догляду за губами
Моєю програмою максимум в догляді за губами були гігєнічні помади. І чим дешевші, тим краще. І я стикалась регулярно з історією потрісканих губ, розгризаних до крові, з кірками, бр. Зрештою і шкіра в мене лущилась також, але це вже інша історія. Після того, як я познайомилась з масочками Laneige, я забула про ці проблеми. Я просто густенько намащую її на ніч, і просинаюсь з ожившими, наповненими губами, незалежно від того, чи я використовую матові помади, які можуть підсушити, чи просто день, проведений на сонечку.
Тому, також, замість 10 гігієнічних помад, краще купити один дієвий засіб, яким користуватись щоденно. Більше того, якщо вже говорити про Laneige в них дуже економне використання, тому вистачає дуже надовго, і є мініатюрки, що також дуже зручно.
Ось тут я про них писала (https://club.makeup.com.ua/post/35742/; https://club.makeup.com.ua/post/10967/). 8г масочки мені вистачило на рік)
Так само чула дуже багато хороших відгуків про маску eveline з лінійки Choco Glamour, але це все треба шукати, що підходить конкретно вам, я лише ділюсь своїм досвідом)
7. Правильний догляд за обличчям
Я вже розповідала, що особливо не переймалась раніше своєю шкірою. Користувалась просто кремчиками з масс-маркету і обирала їх за принципом, що подобалось, де гарніші ягідки намальовані та і все. В підсумку, хронічно мала зони подразнення, свербіж, сухість, лущення, які лише ще більш активно підкреслювались косметикою, а не маскувались.
В підсумку, для того, щоб влаштувати свій догляд, мені вистачило придбати величезну банку крему від Cerave (https://club.makeup.com.ua/post/12446/), яка може виступати класною базою доглядовою, як вдень, так і ввечері. А потім я вже почала підкуповувати конкретно те, що було мені потрібно. Різні сироватки, спф, масочки і тд. Але виявляється можна було просто купити класний крем, який одразу ж ліквідував всі мої проблеми і я назавжди забула про свірбіж, лущення, почервоніння і все те, що я в свій час соромилась. Тому не варто халатно ставитись до свого доляду. Потрібно прислухатись до шкіри і розуміти, що лусочки, свербіж, почервоніння, наявність зморшок, прищі, ймовірно це не особливість вашої шкіри, а саме реакція на відсутній чи неправильний догляд.
Тут я писала про свій догляд комплексно (https://club.makeup.com.ua/post/39049/)
Та і в цілому, якщо вам цікаво побачити більше моїх дописів про доглядову косметику - за цим хештегом #nata_po_догляд
8. Використання стайлінгу для брів
Чому це так важливо? В дитинстві та молодості я часто чула фрази "підніми брови, вони в тебе на очах лежать". І знаєте, це чиста правда) За рівнем свого росту мої брови ростуть рівно, але з ухилом вниз, а ще й вони доволі таки жорсткі, товсті та густі. А ще й темні)
Відповідно це все закривало мій погляд, додавало важкості, і я не виглядала краще, ніж могла. Але згодом почали з'являтись різні гелі для вкладання, але тут була гра в рулетку, бо більшість усіх гелів нагадували водичку, яка засихала непомітним шаром на бровах, проходило 10 хв і мої брівки знову спускались вниз. Були трошки, кращі, гірші, по-різному, але потім настав той день, коли мої брови отримали свій абсолютно верхній вектор і перестали лежати на очах)
Це відбулась моя зустріч зі стайлінгом від got2b (https://club.makeup.com.ua/post/21893/).
Тому відкриття вашого погляду залежить і від брів в тому числі.
9. Розслабляємо обличчя
Насправді, я людина з достатньо активною мімікою. Але одна справа, коли ми дивуємось, смємось, сумуємо в певний момент, а зовсім інша - якщо ловимо себе на тому, що вже півгодини сидимо з напруженим чолом, прищуреним поглядом, піднятими бровами, перекривленим обличчям. У мене це дійсно було присутнє і іноді я буквально рукою опускала брови. Бо сиділа, нервувалась, задирала брови, а потім казала, що треба йти робити ботокс, бо маю шпали на чолі.
В підсумку, я почала слідкувати за тим, що роблять м'язи мого обличчя і навчилась цим керувати, а саме навчилась розслабляти обличчя тоді, коли я не знаходждусь в якійсь емоції.
Відповідно, нормальний догляд та оце стеження за мімікою дозволили мені підрівняти моє чоло, зменшили гусячі лапки, чи заломи біля губ. І я щиро цьому тішусь, бо зовсім не хочу розплочинати ботулінотерапію, бо боюсь підсісти на те, з чого потім не зможу злізти і мене це дуже дратує. Тому, хочу максимально зі всім навчитись давати раду сама)
Тому дуже рекомендую) Боюсь, якби я навчилась це робити раніше, то все виглядало би ще краще)
10. Рум'янець
Вважаю, що ніщо так не освіжає обюличчя як рум'яна. Можна спокійно обходитись без тону, контурингу, та всього, але рум'яна можуть освіжити все ваше обличчя. Але тут також варто вчитись підбирати відтінки правильно. Бо в юності я намагась знайти якийсь скульпторний відтінок в рум'янах, тому користувалась цимось цегляно-бордово-бронзерним, щоб виглядати більш худою :)))
Я не пам'ятаю вже як це виглядало, але я тішусь, що зараз обираю правильні відтінки рум'ян, які дуже класно освіжають моє обличчя і це завжди мастхев в моїй косметичні.
Нещодавно якраз робила огляд на кремові рум'яна від eveline (https://club.makeup.com.ua/post/48700/) і в цілому на всі мої кремові рум'яна (https://club.makeup.com.ua/post/33592/)
Дівчатка, на цьому все)
Я старалась гарно описати кожен пунктик, сподіваюсь, що можливо молодшим поколінням це стане у нагоді, а мої однолітки знайдуть і свої помилки в моїх пунктиках)
Коментарі (0)